Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bugün İstanbul’la ilgili nihai kararını vermesi bekleniyor.
YSK’nın kararına 1 gün kala, dün Anadolu Ajansı bir haber servis etti. Haberde, İstanbul’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ’yle irtibatı olduğu iddiası ortaya atıldı.
Anadolu Ajansı’nın servis ettiği haberde şu iddialar yer aldı:
“Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2’sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden 41’inin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’daki hesabına para yatırdığı belirlendi. Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2’sinin ayrıca FETÖ’ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ’ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı. Yürütülen adli soruşturma kapsamında, incelemeler devam ediyor.”
YENİ Mİ AKILLARA GELDİ
YSK kararına bir gün kala servis edilen haber dikkat çekiciydi. En nihayetinde sandık kurullarını, İlçe Seçim Kurulları belirliyor.
ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen kişiler, bugüne kadar tespit edilemedi de sandık kurulu üyesi olup, AKP’nin seçimlerin iptali için bahane aradığı zaman mı ortaya çıktı? Bylock kullanıcısı olduğu ileri sürülen kişileri bugüne kadar Emniyet, İstihbarat tespit edemedi mi?
Seçimlerde görev yapacak olan kurullar, seçimlerden çok önce belirleniyor. 31 Mart seçiminde görev yapan kurulların kim olduğuna bakmak, FETÖ’yle iltisakı olup olmadığını değerlendirmek, YSK’nın İstanbul’la ilgili nihai kararından 1 gün önce mi akıllara geliyor?
YSK’YA TEHDİT Mİ
Peki, AA’nın servis ettiği haber siyasi kulislerde nasıl değerlendiriliyor? Kulislerde konuşulanlara göre AA’nın servis ettiği haber YSK’ya tehdit olarak değerlendirildi. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın karardan bir gün önce duyurulması, YSK’ya “seçimi iptal etmezseniz sizi FETÖ’cü ilan ederiz” mesajı taşıdığı ileri sürüldü.
https://odatv.com/yskyaabaaltindanfetosopasimigosteriliyor06051948.html
Hatay'da 6 Şubat depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidi Mehmet Özat'ı Ankara'da halk yakaladı43 izlenme
Emeklilerin yüzde 5 tepkisi: "Oy verenin elleri kırılsın!"45 izlenme
Ekonomiden ve pahalılıktan şikâyet eden vatandaş söyledikleriyle pes dedirtti: "AK Parti’den başkasına oy vermem ama içim de yanıyor. Böyle olmaması lazım"54 izlenme
Yandaşı, yoksulun sırtından beslediler: Kamu zararı büyük!126 izlenme
Yobaz imamlar müziği hedef aldı! 'Zinayı çağrıştırır, 1.5 yaşındaki bebeği bile hareketlendirir'119 izlenme
Bilim insanlarından Erzincan'da 'siyanür' açıklaması33 izlenme
MHP'nin kilit isminden cezaevindeki CHP'li başkana övgü15 izlenme
Cumhur İttifakı’nda 3 milyondan fazla fire: AKP 61 ilde oy kaybetti!172 izlenme
Çerçioğlu'na tepki gösterdi belediyedeki görevinden istifa etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’deki vaka sayısı 156.827’ye, vefat sayısı ise 4.340’a yükseldi!
Devlet eliyle AKP için yapılan bu propaganda durdurulmalıdır!
Kayseri'deki bazı okullarda neden İstiklal Marşı okutulmuyor?