İlker Özdemir, 12 metrelik “Kızıl Elma” adlı teknesiyle balık avlamak için Zürafa Kayalıkları açıklarına gitti. Bu sırada Yunan unsurları kendi botlarıyla Özdemir’in teknesine çarparak hasar verdi.
Özdemir ve yanında bulunan oğlu Efe Özdemir, 112 Acil Sağlık hattını arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot bölgeye sevk edildi. Çarpmanın etkisiyle yavaş yavaş su almaya başlayan teknedeki su, Özdemir ve oğlu tarafından tahliye edilmeye çalışıldı.
Bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki camların kırılması nedeniyle yaralanan Özdemir ve oğluna ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra tekne, 2 Sahil Güvenlik Botu’na yedeklenerek Gökçeada’nın Kaleköy Limanı’na doğru yola çıktı.
Balıkçı Özdemir olaya ilişkin paylaştığı videoda, “Yunan botu teknemize kendi tekneleriyle vurdu. Kayığımız bu halde Allah’tan su almıyor. Zürafa Kayalıkları’na 4 mil uzaktayız. Mavi Vatan’dayız, uluslararası sulardayız. Geldiler hazmedemediler, vurdular. Takım çekerken bu haldeyiz ve kaçtılar. Maalesef kayığımız darbe aldı, kımıldayamıyoruz” ifadesini kullandı.
Tele1
Artık yurt dışında okumak da hayal oldu! İtalya, 3 yıllık vize başvurularını durdurdu
Araplar Türk parasını ayaklar altına aldı! Yerlilik ve millilikte mangalda kül bırakmayanlar mutlu musunuz?
Bu 67 milyon TL’nin hesabını kim verecek?
Türkiye'nin en beğenilen siyasileri açıklandı: Fark attılar!
İmamoğlu'nun teşekkürü yardım kampanyasına dönüştü!
TÜİK yüksek enflasyona çareyi buldu: Sepet yayınlamayı durdurdu!
Bakan Koca açıkladı: 27.515 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 1.955.680’e, can kaybı da 17.364’e yükseldi!
Ekmeğin fiyatı 7 lirayı zorluyor!
AKP'li vatandaşlar böyle isyan etti 'Elim kırılsaydı ! Oy verdim, halâ vicdanım yanıyor !'
MEB'den tepki çeken karar: Erkek öğrenciler voleybol maçlarına alınmayacak! Gerekçe 'öğrencilerin kavga etmemesi için'
Sinan Oğan’ın itirafı seçimdeki şaibeyi arttırdı! Birinci turda 50’ye kim yuvarlayacaktı?
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden savunma: Polis ‘aşağı bak’ değil, ‘aşağıdan’ dedi
Mersin’de yoksulluğun fotoğrafı: Vatandaş 6 TL’lik yemek kuyruğunda
Sağlık Bakanlığı, orona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 304.610’a, can kaybı da 7.574’e yükseldi!