İddiaya göre, Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, lastik botta bir grup kaçak göçmen olduğunu fark etti. Ekipler, bottaki kaçak göçmenleri takibe aldı. Takip, Akyarlar sahiline kadar sürdü. Bir kaçak göçmen ise kıyıya yanaşan bottan atlayıp, bölgeden uzaklaştı. Yunan Sahil Güvenlik ekibi ise tekrar Yunan karasularına döndü. Kaçan teknenin kıyıya kadar geldiği anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Yunanistan Sahil Güvenlik botunun Bodrum kara sularına içinde göçmen kaçakçısının olduğu düşünülen botu kovalamasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “20 Eylül 2024 tarihinde, bazı medya kuruluşları ile sosyal medya hesaplarından Yunan Sahil Güvenlik botu ile içerisinde 1 kişi bulunan süratli bir bot arasında kovalamaca yaşandığı ve bu kovalamaca esnasında Yunan Sahil Güvenlik botunun karasularımızı ihlal ettiği şeklinde birtakım haber ve görüntü kayıtları paylaşılmıştır” denildi.
Açıklamada konuya ilişkin şu bilgilere yer verildi: “20 Eylül 2024 tarihinde, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ‘Bodrum Akyarlar Meteor Koyu’nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 kişinin ormanlık alana kaçtığı’ ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal 2 Sahil Güvenlik Botu (KB-35, KB-114) sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na iletilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan Sahil Güvenlik unsurunun süratle kendi karasularına döndüğü tespit edilmiştir. Ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen kişiyi bulmak maksadıyla başlatılan arama çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
CHP’li Namık Tan olay anına ait görüntüleri paylaşarak tepki gösterdi. Tan durumu zafiyet olarak değerlendirirken, “Bu nasıl bir zafiyettir? Yunan sahil devriye botu Bodrum’da kıyıya kadar giriyor, ama sahil muhafazanın haberi bile olmuyor, vatandaşlar haber vermese radarlarımıza bile takılmıyor. Sorumluları derhal görevden alınmalı. Caydırıcılık büyük laflar etmekle olmuyor” dedi.
Sözcü’de yer alan habere göre, Turizmci Cemre Özdemir Pekoğlu “Saat 10.00 sıralarında bir Yunanistan sahil güvenliğine ait botun Akçabük Koyu’na girdiğini görünce şaşırdım, dikkatli bakınca bir botu kovaladığını gördüm, sonra aniden geri dönüp koydan çıktı. Bu ne cesaret Türk karasularına girerek, sahile 100 metreye kadar yaklaşabiliyor” dedi.

Kaynak: Sözcü
Tele1
'Paranın değerini düşüremem' diyen Alman Merkez Bankası Başkanı istifa etti!
Topkapı Sarayı’ndaki büfe fiyatlarına vatandaşlardan “Resmen insanları soyuyorlar” tepkisi: Cips 70 TL, 300 ml limonata 98 TL, Antep fıstıklı lokum 110 TL
Gerici yazardan 'laiklik' gericilere müjdesi: Seçimi kaybettiklerinde...
İBB'den yandaş vakıflara kültür etkinliği adı altında ödenek!
İstanbul'un göbeğinde, Faslı gaspçılar Ürdünlü genci bağlayıp kırbaçladı!
Vatandaş zamlarla boğuşurken Mustafa Destici'den öneri: Patronlara vergi indirimi
'Neden torba var, torbacı yok?' sorusuna yanıt aranıyor
Milletin payına zam düşüyor
Özgür Özel'den bomba iddia: "Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak"
Kanal İstanbul’u iptal ettirecek rapor ‘sehven’ yazıldı deyip iptal ettiler