Anasayfa1
10 Mayıs 2025 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Zorlu’daki Ramazan tebriği krizi: E-postayı gönderen CEO Köksal beraat etti


Zorlu Grubu’nda yaşanan Ramazan tebriği kriziyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Uyarı mesajı attığı için yargılanan grubun eski CEO’su Cem Köksal, “Prosedürü uyguladım, dostane bir uyarıydı” dedi


Zorlu Holding'de patlak veren Ramazan mesajı krizi yargıya taşındı. Holdingin eski CEO’su Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği tartışmalı e-posta nedeniyle bugün İstanbul'da hâkim karşısına çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Cem Köksal’ın, "zincirleme şekilde inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlamasıyla 5 yıl 3 aya kadar hapsi isteniyor.

whatsapp-image-2025-05-09-at-16-10-08.jpeg

‘BANA ÜSTADIM DİYE HİTAP EDER’

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunmasını yapan Köksal, Vestel CEO’su Ergün Güler’i geçmişte önemli görevlere kendisinin getirdiğini belirterek söze başladı. Güler’le 2002’den beri tanıştıklarını belirten Köksal, “Aramızda karşılıklı sevgi saygıya dayalı bir ilişki vardı. Hatta bana üstadım diyerek hitap ederdi” diye konuştu.

‘PROSEDÜRÜ UYGULADIM’

Güler’e attığı ve davaya konu olan e-postayı Zorlu Grubu’nun kurumsal tebriklerinin listesinde olmadığı için gönderdiğini belirten Köksal, “Şahsi olarak prosedürün dışında bir tebrik mesajı atmaması için kendisini uyarmak istedim ama bir hata yaptım ve tek kişiye göndereceğim maili tümünü seç seçeneğini işaretleyerek gönderdim” dedi.

Mahkeme başkanının “Sizi ne rahatsız etti?” sorusu üzerine, Köksal’ın yanıtı “Kurumsal bir prosedür uygulandı. Dostane bir uyarı yaptım” şeklinde oldu.

‘ŞİRKETTE BAŞKA MESAJ YAYINLANMADI’

“Hiç kimsenin din ve inanç hürriyetini kısıtlamadım, böyle bir kastım yoktur” diyen Köksal, beraatini talep etti. Köksal, savunmasından sonra avukatı “Özel günlerdeki kutlama mesajlarında bir sıralama var mıdır?” diye sordu. Köksal soruya “Evet vardır. Önce yönetim kurulu başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun mesajı yayınlanır. Ardından holding CEO’su ve sektör CEO’larının mesajları yayınlanır” yanıtını verdi. Köksal ayrıca, ne Ahmet Nazif Zorlu’nun ne de başkalarının bir mesaj yayınlamadığını ifade etti.

‘TAHAKKÜM KURMADI, KISITLAMADI, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM’

Köksal’ın savunmasının ardından, Ergün Güler’e söz verildi. Köksal’ın savunmasına katıldığını belirten Güler, “Üzerimde herhangi bir şekilde tahakküm kurulmadı. İfade ve inanç hürriyetim kısıtlanmadı. Şikayetçi değilim” dedi.

Savcılık Köksal’ın cezalandırılmasını talep etti. Savcılığın cezalandırma talebi üzerine Köksal’ın avukatı savunma yaptı. Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, Köksal’ın beraatine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Zorlu Holding’in eski CEO’su Cem Köksal ile holding bünyesindeki Vestel’in CEO’su Ergün Güler arasında, Ramazan ayı dolayısıyla gönderilen tebrik mesajları üzerinden yaşanan görüş ayrılığı, kamuoyuna yansımıştı. Ergün Güler’in çalışanlara gönderdiği Ramazan tebrik mesajının ardından, Cem Köksal’ın tüm birimlere bu tür dini mesajların gönderilmemesi yönünde bir e-posta ilettiği iddia edilmişti.

Tepkilerin büyümesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yalçın Menteş hayatını kaybetti… 1.8 milyon aileye 1.6 milyon bedava kömür AKP'li aday adayının önlenemez yükselişi! Bartın'da facianın yaşandığı madendeki tüm teknik cihazlara el konuldu