Türkiye 14 ve 28 Mayıs seçimlerini geride bırakırken, Polimetre Cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turu arasındaki tercih değişimlerini 51 bin 559 sandıkta analiz etti. Araştırmanın “Böyle tercih mi olur?” bölümünde yedi sanıkta iki turdaki tercihlerin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine “izahı olmayan bir şekilde değiştiği” belirtildi.
5 ilden 7 sandığa dikkat çeken çekilen araştırmanın bu bölümünde şöyle denildi: “Örnekleri verilen sandıklardaki tercih değişiklikleri normal değildir. Kişilerin tercihlerinin 14 gün içinde bu kadar yoğun bir şekilde değişmesi olanaklı olmadığına göre;
• Ya bu sandık tutanakları hatalıdır
• Ya da seçmenler oylarının kontrolüne sahip değildir.
Detayları verilen 7 sandık örnek olup, benzer yüzlerce sandık daha göstermek mümkündür. Bu sandıkların bir başka özelliği de çok büyük bir kısmının güneydoğu anadolu bölgesindeki belli illerde yoğunlaşmış olmalarıdır. Bu iller: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Van illeridir.”
Araştırmaya göre Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Demirli Mahallesi’ndeki 1124 No’lu sandıktan ilk turda oy kullanan seçmen 276 iken, ikinci turda sadece 277’ye çıkıyor. İlk turda Erdoğan bu sandıktan 10 oy alırken, 28 Mayıs’ta 263 oy alıyor. Aynı sandıkta Kılıçdaroğlu ise ilk turda 265 oy alırken, ikinci turda oyu 13’e düşüyor.

Araştırmanın bu kısmı şu şekilde:


ARAŞTIRMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
Tele1
Yurt dışında yaşayan Arap Türk’ün kaderinde söz sahibi! “Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar…”49 izlenme
Erdoğan'a, '128 milyar dolar nerede?' anketi şoku!93 izlenme
Çin’den flaş açıklama: Koronavirüs aşısı bulundu102 izlenme
Sigaraya dev zam! Tarih verildi28 izlenme
Memur maaşları ne kadar olacak?34 izlenme
Erdoğan’ın afişleri dereye atıldı24 izlenme
Türkiye’de büyümenin en istikrarlı olduğu yer 'cezaevlerindeki insan sayısı!'52 izlenme
Polisi görünce büyü bozuldu: Muskayla şifa kurbanıyla 34 milyonluk vurgun yaptılar80 izlenme