Veryansın'da yer alan habere göre; Konya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun adını yaşatmaya çalışıyor. Geçen Mayıs ayında ölüm yıldönümünde Kadir Mısıroğlu’nu ‘saygıyla’ anan belediye başkanlığı, yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.
Edinilen bilgilere göre, Kadir Mısıroğlu’nun isminin Konya’da yaşatılmak istendiği, bu nedenle de adının yeni açılacak bir caddeye ya da sokağa verileceği öğrenildi. Karar almak için bir sonraki meclis toplantısının beklendiği belirtildi. Konuyla ilgili ilk tepki İYİ Parti Konya İl Başkanlığından geldi.
İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu yaptığı açıklamada, “İsmi caddeye vermeyi düşünülen bu kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluş değerleriyle kavgalı olmasıyla bilinmektedir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ‘pezevenk’ diyecek kadar kendinden geçmiş bu kişinin isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez” dedi.
Tozoğlu şöyle devam etti:
“Bu vesileyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Altay'a tavsiyemiz eğer varsa bu vahim hatalı düşüncesinden derhal vazgeçmesidir. Eğer böyle bir düşüncesi var ise ismi Cumhuriyet ve kurucu değerlerimize düşman kişileri taltif eden bir kişi olarak hafızalarda yer alacaktır.
Kıymetli hemşehrilerimiz de bilmelidir ki konunun yakından takipçisi olacağız. Milletimizin ve milli değerlerimizin düşmanlarının taltif edilmesine rıza göstermeyeceğiz.”
https://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyekeskeyunangalipgelseydidiyenh87982.html
Erdoğan’ın dava açtığı Tuncay Özkan’dan kendisine küfür eden vekile: "Mutlaka konuşacağız"18 izlenme
Diyanet'te rüşvet iddiası: Kamuoyunda 'Ali Kemal' karakteri ile bilinen oyuncudan gündemi sarsacak açıklamalar27 izlenme
Rabia Naz’ın olayında adı geçen AKP’linin oğlu, Cumhurbaşkanlığı’nda daire başkanı oldu17 izlenme
Açlık grevi yapan Fernas madencilerine küçük kız çocuğundan destek! "Maden işçisi yalnız değildir"23 izlenme
“Hurda, uçamaz” denilerek hedef alınmışlardı! THK’nın ateş kuşları satılıyor30 izlenme
Reuters'e konuşan Suudi yetkili Cemal Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü anlattı261 izlenme
Abdülhamid'in torunu sahte diplomayı Cumhurbaşkanı adayı olmak için almış!10 izlenme
Bursa Belediye Başkanı Aktaş’tan 30 Ağustos savunması: Evlilik tarihim de 30 Ağustos!83 izlenme