İstanbul Şehir Hatları A.Ş., 2018 yılında “İstanbul’un iki yakasındaki köprü trafiği yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve alternatif ulaşım imkânı oluşturmak için” bir çalışma yaptı.
Çalışmanın ardından Anadolu Yakası’ndaki Beykoz ilçesinin Çubuklu semti ile Avrupa Yakası’ndaki Sarıyer İlçesinin İstinye semti arasında kullanmak üzere iki adet arabalı vapur kiralanmasına karar verildi.
SADECE BİR TEKLİF VERİLDİ
İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’ye arabalı vapur kiralamak için sadece Çetinkaya Armatörlük ile Manta Denizcilik iş ortaklığı teklif verdi. Verilen teklifte, iki arabalı vapuru 7 yıl süreyle kiralamak için Şehir Hatları’ndan tam 99 milyon 568 bin TL istendi.
Şehir Hatları da iş ortaklığı ile 1 Ağustos 2018 tarihinde bir sözleşme imzalayarak iki arabalı vapuru 30 Temmuz 2025 tarihine kadar kullanmak üzere yaklaşık 100 milyon TL’ye kiraladı.
BURAK ERDOĞAN’IN ORTAĞINA AİT
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kayıtlarına göre, iş ortaklığı kurarak Şehir Hatları’na milyonlarca liraya arabalı vapur kiralayan iki şirket de kamuoyunun yakından tanıdığı bir isme ait. İTO kayıtlarında iki şirketin de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan’ın yıllardır ortağı olduğu bilinen Mecit Mert Çetinkaya ile ailesine ait olduğu belirtiliyor.
ÜÇ ŞİRKET DE AYNI ADRESTE
Ayrıca, Mecit Mert Çetinkaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan 2007 yılında MB Denizcilik Taşımacılık isimli bir şirket kurdu. MB Denizcilik Şirketi, şehir hatlarına arabalı vapur kiralayan Manta Denizcilik ve Çetinkaya Armatörlük şirketleriyle de aynı adreste. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde üç şirketin adresinin de Üsküdar Salacak’taki bir bina olduğu belirtiliyor.
Burak Erdoğan, 6 Şubat 2007 tarihinde 2 milyon 350 bin dolara aldığı Safran 1 gemisiyle gündeme gelmişti. Oğlunun gemi almasıyla ilgili gelen eleştirilere Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde “Gemi var gemicik var” yanıtını vermişti. Erdoğan’ın bu sözünden sonra oğlu Burak Erdoğan’ın aldığı gemileri dikkat çekmeyi sürdürdü.
https://www.krttv.com.tr/gundem/burakerdoganinortaginaakpdonemindeibbdenmilyonlarcah94039.html
İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Esenyurt Meydanı'ndan seslendi: "Kayyum halk iradesine darbedir"15 izlenme
Pınar'ın cani katili Cemal Metin Avcı tek kişilik hücrede!45 izlenme
'Kılıçdaroğlu'na sorular önceden verildi' iddialarına Babala ekibinden videolu yanıt45 izlenme
Dilipak: Belediyelerle geldi, belediyelerle gider178 izlenme
Ünlü oyuncudan Engin Altan Düzyatan ve Tamer Karadağlı yorumu: 'Gezi'nin en önde gideni....'17 izlenme
Motorinden sonra benzin ve otogaza yeni zamlar yolda!37 izlenme
'Gizli tanık' ifadesiyle 16 yurttaş tutuklandı: Bu dava insanlık davasıdır136 izlenme
Sedat Peker: "İçişleri Bakanlığı’nda bir manyak oturuyor"89 izlenme
‘Silkeleme’ ısrarı: SGK talepleri kabul etmemiş
Devlet Başkanı’nın oğluna yolsuzluk soruşturması
Diyanet ‘bağımız yok’ demişti, Ali Erbaş Atatürk’e lanet okuyan isimle bir araya geldi!
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto eden öğrencilere kınama cezası