Aksoy Araştırma Şirketi’nin kurucusu Ertan Aksoy, Cumhuriyet TV’ye açıklamalarda bulundu. Son anketleri de değerlendiren Aksoy, yurttaşların her sabah olumsuz bir haberler uyandığını kaydederek, seçmenin, bütün bu olumsuzluklar içerisinde sarsılmayan gündeminin hayat pahalılığı olduğunu vurguladı.
Aksoy, muhalefetin gündeminin büyük oranda seçmenin gündemine bağlı olduğunu belirtti. “İktidarın gündemine baktığımızda ise hiç olmadığı kadar toplumun gündeminden kopuk olduğunu görüyoruz. Çabasının daha çok toplumun kendi gündeminden uzaklaşması olduğunu anlamaktayız” diyen Aksoy, “Ekonomik krizin olduğu dönemlerde ulusal onur zedelenebiliyor" dedi ve iktidarın burayı tedavi edici hamleler gerçekleştirdiğini söyledi.
İktidarın, seçmenin gündemini değiştirmeye yönelik girişimlerinin başarısız olduğunu belirten Aksoy, “Seçmenin sorunları o kadar büyük ki, diğer çabalar gündemini değiştirmiyor” dedi.
Döviz kurundaki dalgalanmaya yönelik müdahaleyi ve asgari ücretteki zamları hatırlatan Aksoy, bu hamleler sonrası seçmendeki değişikliğin oranını açıkladı.
Asgari ücert ve dolardaki düşüşün iktidara yüzde 0.4 puanlık artış yansıdığını açıklayan Aksoy, "Bu yüzde 0.4'lük artış kısa sürede yüzde 0.5 kayıpla geri gitti" ifadelerini kullandı.
Kazançların kısa sürede kayba dönüşeceğini belirten Aksoy, "Hayal kırıklığına bir yenisi daha eklendiği gibi iktidarın düzeltebileceğine dair bir umut taşımak isteyen seçmen tarafında yeni bir umutsuzluğu da tetiklemiş olacak" dedi.
Aksoy, iktidarın oyunun yüzde 30'a dayandığını söyleyerek, "Oy oranlara neredeyse sabitlenmiş durumda" dedi.
İktidarın seçime giderken tüm kamu kaynaklarını kullanmayı tercih edeceğini kaydeden Aksoy, iktidarın adayına ilişkin bir süpriz beklemediğini belirterek, "Aday büyük oranda belli" diye konuştu.
Cumhuriyet
Atatürk resmini ezmişti ters kelepçe ile tutuklandı27 izlenme
İşgal yaş sebze meyve ihracatçısını da vurdu27 izlenme
Taksinin üzerinde namaz kıldı29 izlenme
Albayrak, Erdoğdu’nun soru önergelerine ‘link’ göndererek yanıt verdi!230 izlenme
ABD basınından hapsi istenen İmamoğlu analizi: Erdoğan’dan daha popülerken…42 izlenme
Dolar ve Euro durdurulamıyor! Dolar 7 TL'ye dayandı!221 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Zafer' Yürüyüşünde! "Bu ülkeyi bir kez daha kurtarmak için bir yol yürüyoruz"30 izlenme
AKP'de iç çekişme arttı! Erdoğan'dan Abdullah Gül'e çok sert tepki!548 izlenme