Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa' çıkışı sonrası yapılan yorum ve tartışmalara camiye çevrilen Ayasofya'ya "baş imam" olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın da katıldı.
Boynukalın, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinden biri olan laikliğin yeni anayasada yer almamasını istedi. Boynukalın, Twitter hesabından, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı.
Ayasofya baş imamı mesajını "#AnayasadaİslamOlsun" etiketiyle bitirdi.

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, daha önce de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı "Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın" çağrısına destek vermişti.
Boynukalın, Özdil ve Akman'ın Allah'ın ayetleriyle alay ederek "küfür"e girdiğini öne sürmüş ve "Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş" demişti.
'BU NASIL İMAM?' DEDİRTMİŞTİ
Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Yalova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Ebubekir Sifil’in, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve gazeteci Cüneyt Akman’a yönelik olarak söylediği “cenazelerinin camiye alınmaması” yönündeki sözlerine destek vermişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ayasofyaninbasimamindanlaiklikkaldirilsinh63805.html
İsrail’in Filistin’de uyguladığı şiddet uydudan görüntülendi30 izlenme
Erdoğan 'uyduruyor' demişti! Özgür Özel'in 'uçak alımı' iddiasını THY doğruladı8 izlenme
Prof. Dr. Ersan Şen'den Erdoğan'a sert uyarı! 'Yargıçlardan, savcılardan elini çek!'159 izlenme
İşte bomba Andan Oktar raporu966 izlenme
Babalarının sırtından okula gitmek zorunda kalan kardeşler için köprü yapılacak129 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.454 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.306.690’a, can kaybı da 48.428’e yükseldi!48 izlenme
İşçiyi açlıkla sınayacaklar5 izlenme
Hakkari’den acı haber: 2 askerimiz şehit oldu36 izlenme