2015 yılında Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı olarak kayıtlara geçen 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’na tepki göstermek için Zonguldak’ta eylem gerçekleştirildi.
Eylemde, 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' edildiği iddiasıyla 9 kişiye dava açıldı. 2017 yılında ise dava sonuçlandı. Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, bir kişiye beraat, 8 kişiye ise 11 ay 20 günden 1 yıl 11 aya kadar hapis cezaları verdi.
Ceza alan SOL Parti üyesi Hüseyin Karadağ, karara itiraz etti. İtiraz, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Karadağ ise kararı Anayasa Mahkemesi’ne(AYM) taşıdı.
AYM, mahkemenin verdiği kararı hak ihlali olarak değerlendirdi. Kararda, “Yargılanan kişinin konuşmaları ve attığı sloganlar ifade özgürlüğü kapsamında ve eleştiri sınırları içinde olduğundan ceza verilmesi ifade özgürlüğünün ihlalidir” diye belirtildi.
MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ
AYM kararı sonrası Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava tekrar görüldü. Mahkeme, Karadağ’a beraat karar verdi.
Kararda, şu ifadelere yer verildi: "Her ne kadar sanık hakkında üzerine atılı eylemi nedeniyle cezalandırılması talep olunmuş ise de; sanığın bu eyleminin sabit olmadığı, sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak inandırıcı delil elde edilemediği anlaşılmakta. Fiilin sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi."
BirGün
Kızılay çadırları askere diktirip satmış19 izlenme
Akit TV'de Erdoğan'a 'Gazze' mektubu: 'Bizi hayal kırıklığına uğrattın, seni rabbime şikâyet edeceğim'35 izlenme
İran sokakları alev alev yanarken, gerilimi tırmandıran bomba iddia!4 izlenme
Röportajda konuştukları başına geldi! İktidarı eleştiren emekli adam ifadeye çağrıldı!16 izlenme
Mansur Yavaş son anketlerdeki oyunu açıkladı768 izlenme
'Ve gündem itina ile değiştirilir': Ünlülere operasyon tepki çekti7 izlenme
Market çalışanları paylaşıyor! Zamlarda gelinen son nokta....49 izlenme
Dünya TL’nin değer kaybını konuşuyor: Yatırımcı erken saatte satmaya başladı46 izlenme
Sayıştay raporu skandallar zincirini ortaya çıkardı! PTT'den 'yandaş şirketlere' garantili evrak tarama işi
CHP İzmir'den Kazdağları'na çıkarma: Bu topraklar sahipsiz değil
Kaşıkçı'nın hesabını soramadı!
Sedat Peker işaret etmişti: Üst düzey isimler, eski bakan ve fuhuş!