Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 9 Şubat verilerine göre, 452 bin 363 test yapıldı.
Son 24 saatte, 108 bin 563 yeni vaka tespit edildi. Bugün 88 bin 647 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 266 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron'un ilk etkileyip, yayılım gösterdiği şehirlerde vaka sayıları ciddi düşüş gösteriyor. Diğer şehirlerimizde de durumun benzer şekilde seyretmesi bekleniyor. Yine aynı şekilde, hastalığı daha ağır geçirenler yaşlılarımızla kronik hastalığı olanlar. Çözüm tedbir ve aşı” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 8 Şubat verilerine göre, dün 452 bin 363 test yapılmıştı. Dün, 111 bin 96 vaka tespit edilirken, 241 kişi hayatını kaybetmiş ve 82 bin 168 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Sözcü
Mobil sandıkta oy kullanacak seçmenlerin başvuruları bugün sona eriyor28 izlenme
Tunç Soyer ile Şenol Aslanoğlu'nun tutukluluk incelemesi avukatsız yapıldı! Hukuk skandalına CHP'den sert tepki8 izlenme
İngilizler, 11 saatlik asgari ücretiyle Türkiye’de yiyip, içip ülkelerine döndü: "120 sterlin harcadım sadece"27 izlenme
Tarımı lüks ciple kalkındırıyorlar!320 izlenme
Sokak ortasında infaz edilen Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme173 izlenme
Vatandaşlardan Kemer Country tepkisi: Gözaltılar var, bayılanlar oldu34 izlenme
IŞİD'li teröristin amcası yeğenini anlattı: "Cihat emri gelirse ilk vuracağım kişiler..."16 izlenme
Suriyeliler İzmir'de topluca volta atarak gövde gösterisi yaptı!52 izlenme
Cezaevindeki Demirtaş Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili paylaşımda bulundu.
Bankalar müşterilerine tek tek mesaj atmaya başladı! Kredi kartı faizleri gördünüz mü?
Anadolu Ajansı'ndan Özgür Özel'e 'Soma' sansürü! İşte yayımlanmayan konuşması
'Türkiye'nin borçlarını ödemesi zor olacak'