Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Sapanca'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katıldı.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine atıfta bulunan Bakan Nebati, "AKP, enflasyon alanını yönetmeyi başarmıştır" dedi.
Nebati açıklamasında, Türkiye AKP öncesi dönemde yüksek enflasyon ve siyasi istikrarsızlıkların birbirini beslediğini dile getirerek "Türkiye derin bir bunalım içindeydi. AKP, geçmiş hükümetlerin hiçbirinin yapamadığını başarıp, 21. yüzyılın ilk çeyreğini ve özellikle enflasyon alanını yönetmeyi başarmıştır." dedi.

Bakan Nebati konuşmasnıın devamında, "19942002 arasında ortalama enflasyon yüzde 73’tü. 2002’den bu zamana kadar yüzde 13. Şimdi, kalan 20 yıl içinde enflasyonun ortalamasını yüzde 13’e getirdiysek, enflasyonun bu seviyede kalmasını engelleyecek yumuşak bir geçiş yapacağız ve özellikle aralıktaki baz etkisinin de yardımıyla enflasyonun bu ortalamalara doğru inmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bu açıklamasının ardından ise 19942002 yılları arasındaki enflasyonun 2022'deki enflasyona nazaran daha düşük olduğu ön plana çıktı.

TÜİK ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLAMIŞTI
Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon 80.21 Ağustos ayı enflasyonu 1.46 çıktı. Üretici fiyat endeksi yüzde 143.75 artarken aylık bazda yüzde 2.41 artış gösterdi. ENAG'ın açıkladığı yıllık enflasyonu ile TÜiK'in verdiği enflasyon 101.16 fark oluştu.
Tüketici Fiyat Endeksi, Ağustos 2022, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %80,21, aylık %1,46 oldu
Yeniçağ
Dilipak: Seçim sonrası AKP'de çok ciddi iç hesaplaşma hazırlığı var92 izlenme
Boğaz'da halı sahaya rekor fiyat9 izlenme
Zonguldak’ta fırtınada mendireğe çarparak batan ‘Kafkametler’ isimli Türk gemisinden yapılan acı çağrı ortaya çıktı: "Gemi ortadan kırıldı, diğer taraf koptu gitti"136 izlenme
Tarım ülkesiyiz ama TMO çiftçiye "stokçu" dedi ithalata çıktı!66 izlenme
AK trol Abdurrahman Uzun 9 Eylül'ü hedef aldı! 'K…larından yeni bir kurtuluş tarihi oluşturmaya çalışıyorlar'45 izlenme
Akit logonun sağına Sivas tahliyesini almış soluna Çalık’ı8 izlenme
Tarım Kredi’de icralık çiftçinin bir haftası kaldı31 izlenme
Bir zam daha! 'Alkol zammı hayırlı olsun' diyerek yeni listeyi açıkladı39 izlenme
Polis’ten liseli öğrencilere önce gözaltı, sonra şiddet !
CHP'den 6 Şubat Depremleri'ni anma videosu
Saray'ın koruma giderinin son 4 yılda 6 kat artmasına AKP'li vekil 'Saray'a zam yapılmasın mı' dedi, CHP'li Başarır yanıt verince AKP'li vekil sus pus oldu!
Tesla hissesi borsada neredeyse dibi gördü! Hisseler yüzde 60 düştü