Home
31 Mayıs 2024 ( 14 izlenme )
Reklamlar

Bakanlık, harita uçağıyla seyahati doğruladı


Çevre Bakanlığı, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın "Bakan Özhaseki evine Tapu ve Kadastro'nun haritalama uçağıyla gidiyor" açıklamasına yanıt verdi. Bakanlık, Özhaseki'nin söz konusu uçakla Kayseri'ye gittiğini doğruladı, uçağın kullanılarak tasarruf edildiği ileri sürüldü.


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhseki’nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını özel işleri için kullandığını savundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun özel uçakla Almanya gezisinine yönelik tepkiler devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhseki’nin de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını özel işleri için kullandığı iddia edildi. 

BAŞARIR: ÖZEL İŞLERİ İÇİN KULLANIYOR 

Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tasarruf tedbirleri, demişlerdi. '250 araçlık konvoylar olmayacak' demişlerdi. Neyi gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan, devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor. Millete kemer sıktıran politikalar uygulayanların sıktığı tek şey uçaktaki emniyet kemeri.

"ÇIKIN, HESABINI VERİN" 

Özhaseki’nin, 10 Mayıs ve 29 Mayıs günlerinde söz konusu uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını, daha öncesinde ise Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini belirten Başarır "Çıkıp, bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK 'İSRAF YOK' DEDİ, UÇUŞU DOĞRULADI 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, CHP'li Başarır'ın sözlerinin ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün haritalama uçağına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uçağın kullanıldığı doğrulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü uhdesinde bulunan tapu ve kadastro uçağı; hava açık olduğunda ortofoto haritalama, kaçak yapıların tespiti, kentsel dönüşüm çalışmaları ve afet yönetimi gibi hizmetler için kullanılmaktadır.

"2018'DE PROTOKOL İMZALANDI"

Bununla birlikte, Tapu ve Kadastro uçağının mevcut hizmetlerinin dışında, bakanlığımızın çalışmalarının daha hızlı, daha verimli ve daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bu hizmetlerin vatandaşlarımıza bir an evvel sunulması için Bakanlığımız ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında 2018 yılında bir protokol imzalanmıştır.

İmzalanan protokole uygun olarak bu uçak görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanlarda, 2018 yılından bugüne kadar çeşitli vesilelerle planlanan il ziyaretlerinde ayrıca deprem, yangın, sel gibi afet süreçlerinde ve tarifeli uçuşların programlarla örtüşmediği zamanlarda Bakanlığımıza hizmet vermektedir.

6 ŞUBAT BAHANESİ 

Yine bin yılın afetinden etkilenen illerimizin imar ve inşası ve vatandaşlarımızın bir an evvel güvenli konutlarına kavuşması ve çalışmaların takibi için de sıklıkla deprem bölgesine gidilmektedir. Deprem bölgesinde yer alan iller arasında, uçuşların olmadığı lokasyonlar için de bu uçak zaruriyetten dolayı kullanılmaktadır.

"KAYSERİ'DE AÇILIŞ YAPTI" SAVUNMASI

Söz konusu uçağın son dönemdeki uçuş rotalarına ilişkinse şu ifadeler kullanıldı:

İl ziyaretleri ve açılışlar kapsamında bu uçakla; 11 Mayıs'ta Kayseri'de açılışı gerçekleştirilecek olan Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi ile Şükrü Karaca Aile Sağlığı Merkezi ve Parkı için, 10 Mayıs akşamı Kayseri'ye ziyaret gerçekleştirilmiştir. Programın tüm bilgi ve içerikleri Sayın Bakanımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Aynı zamanda Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de Bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamaktadır.

Yine Bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında da ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlarında söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir. 

ÖZHASEKİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili SÖZCÜ TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Bal'a konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki şunları söyledi:

*Tapu kadastro bize bağlı genel müdürlük zaten. Bakanlığın bir birimi bir parçası.
 
*Tapu kadastronun 15 sene kadar önce almış olduğu bir uçak var. 810 kişiye kadar alabiliyor uçak.
 
*Türkiye’de havanın tam bulutsuz, tarama yapabildiği gün sayısı herhalde 100 günü geçmiyordur. O da lazım olduğunda görev veriliyor. Onun dışında pilotu uçağı hangarda bekliyor.

"BU YILLARDIR DEVAM EDEN BİR ŞEY"
 
*Yıllardır eski bakan arkadaşlar dahil özellikle tarifeli uçağın olmadığı yerler veya saatin uymadığı yerlerle ilgili kullanmışlar devlet görevinde.
 
*Bir ara Sayıştay görevlileri demişler ki siz tapu kadastroyla bütçe sahibi olduğunuz için bir böyle durumlarda kullanılabileceğiyle ilgili kendi aranızda bir sözleşme yapın. Bundan 810 sene önce bakanlığa lazım olduğunda kullanmak için bir sözleşme yapılmış.
 
*İşin vicdani boyutuna baktığınız zaman bir yere gitmem gerekiyor. Hatay’a, Hatay’dan kalkıyorum Adıyaman’a geçiyorum gece oradan Gaziantep’e geçiyorum. Sabah kalkıp başka yere gidiyorum. Tarifeli bulabilmem mümkün değil.

*Veya Buradan kalkıp bir araç silsilesiyle gitmem lazım; önde bir tane eskort arkada bir polis arabasıyla yanında 34 genel müdür götürüyorsam kaç kişilik bir araç konvoyu oluşuyor.

*Arkadaşlara dedim ki; bu uçağı kullanırsak kaç lira yazar? Kaç kişi alıyor? Bu benzin parasının dışında biz 45 araçla gidersek ne kadar benzin yakarız. 3. Alternatif olarak da velev ki tarifeliyle gidersek kaç lira öderiz? Burada en uygun olanı tapu kadastronun uçağı çıktı. 12 bin lira yaktı,  bütün benzin bundan ibaret.

 "KAYSERİ'YE GİTTİM DOĞRU..."

*Kayseri'ye gittim doğru, orada üst üste 810 program vardı. Ertesi günde işim bitince arabayla Ankara'ya geldim.
 
*Pınarbaşı'na gittim doğru, öğlen vakti gittim, gece yarısı döndüm ve yine uçağı kullandım. Kullanmamalı mıydım? Çok merak ediyorum yasal hakkımı kullanırken niye garipleşiyor arkadaşlar.
 
*Şöyle mi yapayım? Adıyaman’a gideceğim 56 tane genel müdür tek tek araçlarına binsinler  korumalar eşliğinde 10 araçlık konvoyla mı gidelim?
 
*CHP'li arkadaş 10 mayıs demiş ben anlattım herkes bilsin kamu hakkı benim için önemlidir. Hiçbir şekilde kamu hakkıyla özel işi karıştırmayız.
 
*Devlet görevi için gittiysem kullanmışımdır. O benim yasal ve vicdani olan bir işim. Ona da hiç kimse karşı çıkmasın işimi yapamam yoksa.
 
*Deprem bölgelerine haftada bir kere giden adamım ben. Nasıl gitmeliyim oraya onu da tarif etsinler. Bazen Malatya’dan diyorum ki pilotlara 'Şuradan beni Kayseri'ye indirin yarım gün çoluğu çocuğu göreyim oradan geleyim diyorum gitmeyim mi bazen. Özelde hiçbir işe kullanılmaz.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kupon araziye 2.5 kat rant AKP'yi böldü! Sinan Ateş davasında ara karar: 10 isim tahliye edildi Farklı kıblelere dönerek namaz kılan kadınlar gündem oldu Motorine yine zam geliyor!