Politika faizi Merkez Bankası'nın son iki kararıyla yüzde yüzde 8,5'tan 17,5'a çıkarılırken, bankalar yılın ilk altı ayında karlarına kar kattı.
Bankacılık sektörünün net karı haziran ayında 59,79 milyar TL, OcakHaziran döneminde ise 250,1 milyar TL oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan yapılan açıklamaya göre, aynı dönem itibarıyla bankacılık sektörünün özkaynakları 1 trilyon 688,4 milyar TL olarak gerçekleşti.
Haziran 2023 döneminde sektörün aktif büyüklüğü 19 trilyon 102 milyar 389 milyon TL oldu.
Sektörün aktif toplamı 2022 yılsonuna göre 4 tilyon 754 milyar 999 milyon TL artış gösterdi. Haziran 2023 döneminde en büyük aktif kalemi olan krediler 10 trilyon 9 milyar 615 milyon TL, menkul değerler 3 trilyon 220 milyar 21 milyon TL oldu.
Bankaların kaynakları içinde, en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat 2022 yılsonuna göre yüzde 31,5 artışla 11 trilyon 651 milyar 281 milyon TL olarak kaydedildi.
2022 yılsonuna göre özkaynak toplamı yüzde 20,1 artışla 1 trilyon 688 milyar 411 milyon TL olurken, Haziran 2023 döneminde sektörün dönem net kârı 250 milyar 137 milyon TL, sermaye yeterliliği standart oranı ise yüzde 17,96 seviyesinde yer aldı.
Yeniçağ
İçişleri Bakanlığı'ndan Tunç Soyer hakkında soruşturma izni!34 izlenme
İstanbul Ümraniye'de bir pastanede iğrenç görüntü !873 izlenme
LGS skandalında yeni gelişme: Bakan Tekin dün yalanladı bugün soruşturma açtı!12 izlenme
Günlük harcamanın 10 milyon TL’ye ulaştığı ortaya çıkmıştı... Saray’dan şoförlere ‘simit’ parası!36 izlenme
CHP Milletvekili Orhan Sarıbal açıkladı: AKP'nin kalesinde tarım arazileri kamulaştırıldı20 izlenme
Meclis’te 4 milletvekilinden sonra bir corona vakası daha yaşandı! Sağlık Bakanlığı TBMM'yi yüksek riskli bölge ilan etti!51 izlenme
İlahiyat mezunu vatandaş AKP’lilere seslendi 'Kuran size koyun olmayın diyor!'92 izlenme
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Resmi açıklama geldi19 izlenme
"Vatandaşlık maaşı geliyor?" haberlerine Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik'ten açıklama: "Heyecana mahal yok, işte gerçekler"
Muharrem İnce'den o komutana 'Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın ? Onun apoletlerini sökeceğim !'
Hissettiniz mi? Bir günde 40 milyar TL zenginleştik!
Haluk Levent’i karalamıştı: Hesabını kapatıp gitti!