Edirne'de, daha sonra 1725 Aralık'la birlikte istifa etmek zorunda kalacak olan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ziyareti sırasında kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, ’Dilenci değilim" diye bağırarak geri çeviren lenf kanseri hastası üniversiteli 27 yaşındaki Dilek Özçelik, hayatını kaybetti.
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı geri iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.
Dilek Özçelik’in bu sözleri Türkiye’nin o dönem bir numaralı gündemi olmuştu. Çıkan haberlerin ardından Dilek’in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş, hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı.
Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırıldı. Ancak Özçelik, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Özçelik, Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye camiinde kılının ikindi namazının ardından toprağa verildi.
Dilek'in ise çığlığı hala kulaklarımızda...
http://www.abcgazetesi.com/bayraktarabendilencidegilimdiyebagirmistidilektenacihaber75103h.htm
İYİ Parti’den toplu istifa9 izlenme
Üniversitede yemeklere yüzde 200 zam33 izlenme
190 yıllık tarihi cami için yıkım kararı çıktı!78 izlenme
'Erdoğan bir tek tuşa basamıyor'25 izlenme
Tutuklanan Ahmet Özer için 115 gün sonra iddianame hazırlandı20 izlenme
Atatürk'ün ve Erdoğan'ın sözlerini ekrana yansıtan doktora soruşturma57 izlenme
Sonunda Atamızı hatırladılar! Diyanet bu kez Atatürk’e yer verdi!186 izlenme
Türkiye yüzyılı: Afrikalı kabilenin kullandığı para birimi Türk lirasından değerli!23 izlenme
Adil Karaismailoğlu, “1 trilyon dolarlık ihracat hedefi güçlü altyapı olacak”
Bir haftada 5 milyar TL'lik borç daha takibe düştü
MHP’li başkan AKP'ye oy vermeyeni 'kâfir' ilan ederek oy istedi! "İki yolunuz var, ya Cumhur İttifakı’nın yol bellediği Allah’ın yolunda gideceksiniz ya da Ebu Cehil’in yolunda gideceksiniz"
Depremde üç gün ortalıkta gözükmeyen arama kurtarma ekipleri Erdoğan'ın afişini asarken görüldü!