Türkiye’de son dönemde en fazla tartışılan kurumların başında gelen ve ulusal günler, milli bayramlar, cuma hutbelerinde Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e yer vermeyen Diyanet, hutbe çalıştayı düzenledi. Çalıştayda hutbelerin 22 milyon kişiye ulaştığı dile getirildi. Ancak Diyanet’in kurucusu Atatürk’ün isminin hutbelerde yer alması konusu gündeme gelmedi.
Çalıştaya akademisyenler, il ve ilçe müftüleri, vaiz ve imamlar ile iktidara yakın sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda, toplumda tartışmalı olacak konulara girilmesinin yanlış olduğu savunuldu.
YILLARDIR HUTBEDE YOK
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk konusundaki fikirleriyle çok tartışılan bir isim oldu. Erbaş döneminde hutbelerde hiçbir zaman Atatürk ismi anılmadı. Son olarak Atatürk ismine 2010’da eski başkanlardan Ali Bardakoğlu döneminde yer verilmişti. Ayasofya’nın yeniden cami olarak açıldığı gün kılınan Cuma namazı hutbesinde de Erbaş’ın Atatürk’e lanet okuduğu iddia edilmişti.
‘LANETE UĞRAR’
Erbaş, Diyanet’in resmi sitesinde yayımlanan cuma hutbesinin dışına çıkmış, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” demişti. Erbaş, “Tüm vakıf mallarını kastettim. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil” demişti.
Sözcü
Açılmamış havalimanına müdür atadılar34 izlenme
Emeklilere yüzde 30'dan az zam yapıldığı iddia edilmişti: SGK'dan açıklama39 izlenme
Bakan Tunç Açıkladı: İki Yıl Ceza Alan 5 Ay Hapis Cezası Yatacak24 izlenme
Vatandaşa kötü haber: Halkın cebinden çıkacak25 izlenme
İmamoğlu'ndan AKP'ye 'Melen Barajı' tepkisi: "İstanbul'u ranta kurban ettiniz"9 izlenme
Ayşe Barım 1 ayda 4 kez hücresinde baygın halde bulundu9 izlenme
Reuters seçimin ardından EYT ve asgari ücrette ne olacağını açıkladı36 izlenme
Erdoğan "Zekat verilse İslam aleminde fakir kalmaz. Bir yanda lüks içinde yaşayanlar bir yanda kıtlık için yaşamaya çalışanlar var"282 izlenme
Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal karar: İş yerinde uyuyan tazminatsız kovulur
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya: "Aile sağlığı merkezlerinde çalışacak hekim bulamayacaklar. Bu vergi artışlarının hepsi halk sağlığını tehdit ediyor. Türkiye yüzyılı zam yüzyılıymış"
Sevgililer öpüştü diye metrobüste olay çıktı! ‘Ahlak bekçisiyim ben, Avrupalı değilim’
İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB yolsuzluk raporunda ne ararsan var!