Türkiye'de yoksulluk sınırı ilk kez 10 bin TL seviyesinin üzerine çıktı. Dövizdeki dengesiz gidişat, doğalgaza ve temel tüketim maddelerine gelen zamlardan dolayı yurttaşların satın alma gücü düştü ve geçim şartları zorlaştı.
BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, internette ‘böbreğimi satmak istiyorum’ ifadesini aratanların oranı son bir yıl içinde tam yüzde 400 arttı.
Bu ifadenin en çok üç büyük kentte aratılması ise dikkat çekti. "Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesi en çok İzmir’de aratılırken onu İstanbul ve Ankara takip etti.
"Böbreğimi satmak istiyorum" ifadesinin internette yüksek oranda arattırılmasına siyasilerden de tepki gecikmedi.
Bakan Nebati'nin "Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" sözlerini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yurttaşın yoksulluktan böbreklerini sattığını belirtti.
Ağbaba, "Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir" ifadelerini kullandı.
Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:
"İnsanlar yoksulluktan böbreklerini satmak için ilan veriyor. Gözlerinden ışık saçan Bakan Nebati " Elhamdülillah ekonomiyi kurtardık" diyor.
Eğer Nebati birilerini kurtardıysa bunlar 5'li çete ve saray beslemeleridir. AKP iktidarında vatandaşa düşen açlık ve sefalettir".
Türk Lirası 19 yılda pul oldu32 izlenme
45 binden fazla insan öldü 1 kişi bile istifa etmedi, 36 kişi tren kazasında öldü Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti49 izlenme
Bilim şenliğinde "abdest" öğrettiler!241 izlenme
Kasım Garipoğlu'nu ihbar eden sürpriz bir isim çıktı8 izlenme
IPA Başkanı açıkladı: İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti!45 izlenme
İPA güncel verileri açıkladı: İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti fırladı7 izlenme
Türkiye'ye yeni göç dalgası geliyor! Sınıra akın olabilir ve 2 milyon kişilik yeni göç dalgası gelebilir!244 izlenme
Haşim Kılıç'ın FETÖ'den aranan oğlu hakkında yeni detaylar784 izlenme