İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen "bilirkişi" soruşturması kapsamında, "Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle hazırlan iddianame kabul edildi.
Başsavcılık tarafından İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame mahkemece kabul edildi. Ekrem İmamoğlu, "bilirkişi" davası kapsamında 12 Haziran'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun 27 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir kısım soruşturmalar ile kamu davalarında görevli bilirkişilerden birini, soruşturma şüphelileri lehine sonuç doğuracak karar verilmesi amacıyla alenen hedef göstermek suretiyle ve bu amaçla ismini de açıklayarak yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs ettiğinin tespit edilmesi üzerine" soruşturmanın başlatıldığı iddiası yer alıyor.
İddianamenin hukuki değerlendirme bölümünde Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısında 'açıkça' bilirkişinin görev aldığı bir kısım soruşturma ve kovuşturmalardan bahsettiği, 'bilirkişi ve yargı organlarının bağımsız ve tarafsız olmadığı' yönünde bir kamuoyu oluşmasını amaçladığı ve bu şekilde oluşacak kamuoyu baskısıyla da İstanbul Adliyesi ve diğer adliyelerde görülmekte olan çeşitli soruşturma ve kovuşturmalarda yapmakta olduğu resmi bilirkişilik görevinin etkilenmeye çalışıldığı ve Büyükçekmece 10. Asliye Ceza mahkemesinde görülmekte olan dava dosyasını etkilemeye teşebbüs ettiği öne sürülüyor.
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Seda Selek, Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Kürşad Oğuz hakkındaki bilirkişi davası da 4 Mart’ta yapılacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz’a “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, yargı görevini yapanı etkileme, kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması” suçlamasıyla 6 yıldan 14 yıla; soruşturma kapsamında 29 gündür tutuklu bulunan Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Seda Selek ve Serhan Asker hakkında, “Kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması, yargı görevini yapanı etkileme” suçlamasıyla 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
CHP İstanbul, gözaltılar için Vatan Emniyet önünde nöbette13 izlenme
Dram filmi değil acı bir hayat hikayesi! Türkiye’yi ağlatan kadın hâlâ işsiz…88 izlenme
Türkiye'ye gelen Taliban sözcüsü Diyarbakır’da konuştu: "Kürdistan’ı tanıyoruz, ABD düşmanımız değil"47 izlenme
Erdoğan'ın yerli ve milli ilan ettiği HÜDA PAR'ın sicili42 izlenme
Sedat Peker'in iddialarında adı geçmişti, Mesut Bayhan'ın, Gezi iddianamesini hazırlayan savcı olduğu anlaşıldı!78 izlenme
Hüsnü Mahalli'den uyarı: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak166 izlenme
Metropoll Araştırma'nın son anketine göre AKP'nin oy oranı yüzde 30’un altına düştü!57 izlenme
Rüyasından etkilenip uyanır uyanmaz mezar taşını yaptırdı.21 izlenme