Tam 10 kenti yerle bir eden ve 45 bin yurttaşı yaşamdan koparan büyük deprem felaketinde iktidarın milyarlık bir ihale düzenlediği ortaya çıktı. Depremde yaptığı yollar çöken, havalimanları hasar gören Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, büyük depremin 5’inci gününde AKP’li Raşit Hacıoğulları’na milyarlık ihale verdi.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Hakkari’deki üs bölgesi yollarının ikmal inşaatı için bir ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun 21\C maddesindeki pazarlık usulüyle düzenlenen ihale 1 milyar 197 milyon TL’ye Sures Yapı İnşaat –Tekno Kanal İnşaat iş ortaklığına verildi. Karayolları ile iş ortaklığındaki şirketler arasında da depremin 5’inci gününde, 10 Şubat 2023 tarihinde sözleşme imzalandı.
BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ihalenin verildiği iş ortaklığında yer alan Tekno Kanal İnşaat Şirketi’nin sahibi Raşit Hacıoğulları ise 2011 seçimlerinde AKP’den Elazığ milletvekili aday adayı olmuştu. Hacıoğulları’nın kızı Nidanur Akman da İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesiydi.
Hacıoğulları, 2011’de milletvekilliği aday adaylığı için yaptığı başvuru sırasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “ANAP çizgisinden ayrıldıktan sonra, ANAP’tan ayrıldım. Daha sonra Erdoğan’ın isteği ile Refah Partisi (RP) çatısı altında çalışmalara başladım. 27 Mart 1994 yerel seçimlerine 3 ay kala İstanbul’a giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürdüm.”
Öte yandan Tekno Kanal Şirketi son 10 yılda kamudan yaklaşık 2 milyar TL değerinde 24 ayrı ihale aldı. Şirket en fazla ihaleyi de AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldı. TOKİ’nin 24 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği Elazığ Yemişlik Mahallesi deprem konutları isale hattı inşaatı ihalesi de 52 milyon 200 bin TL’ye AKP'li Raşit Hacıoğulları’nın sahibi olduğu Tekno Kanal İnşaat Şirketi’nin olmuştu.
Gerçek Gündem
2023'te bitirilecekti: Çapa Tıp'ın yeni kampüsünde ödenek bitti inşaat durdu!45 izlenme
Sağlık sorunu bahane, AKP'li Başkanı 3 milyon metrekarelik inşaat götürdü!1022 izlenme
Antalya yabancıların eline geçiyor! 46 bin konut satıldı54 izlenme
Kayyum olarak atanan Vali ilk iş odasına Erdoğan portresi astırdı!145 izlenme
Özel'den Erdoğan'a 'telef' yanıtı: "Ne beni ne de Ekrem Beyi telef edemeyeceksin"23 izlenme
AKP’nin utanç rekoru!285 izlenme
AYM'den yıllar sonra gelen 'veri akışı' kararı: Anadolu Ajansı kusurlu bulundu20 izlenme
Ramazan Gülten konuştu: "Kızım için masal yazıyorum"16 izlenme