Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 14 sayılı 'İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde değişiklik yapıldı.
Düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın görevlerini düzenleyen maddeye, 'kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarını belirlemek' bendi de eklendi.
Buna göre, devletin tüm birimlerinin iletişim standartlarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı belirleyecek.
AA üzerinde denetim yetkisi
Yapılan değişiklikle ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı bölümündeki ödeneği aşmamak üzere Anadolu Ajansı ile en çok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili olurken, Anadolu Ajansı'nın faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisine de sahip hale geldi.
Bu denetime ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belirlenecek. Yapılacak sözleşmede Anadolu Ajansı yöneticilerinin atanma yolları da tanımlanacak.
Prof. Dr. Fahrettin Altun idaresinde, yurt içinde ve uluslararası alanda Türkiye'nin iletişim ve tanıtım faaliyetlerini yöneten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın yetkileri arasında Basın İlan Kurumu'nun denetimi de bulunuyor. TRT de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın ilgili kurumu olarak faaliyet gösteriyor.
AA
https://halktv.com.tr/gundem/erdoganimzaladiresmigazetedeyayimlandiaayicumhurbaskanligide391235h
Devletin sosyal yardım parasını bakın nasıl kullanıyorlar!226 izlenme
10.000 yıllık Çatalhöyük'ün yeni hali!28 izlenme
Narin Güran'ın babası katilin kim olduğunu açıkladı35 izlenme
Kredi kartlarına yeni düzenleme gelebilir21 izlenme
İngiliz basınında Galatasaray - Manchester United maçı: "Kırmızı Şeytanlar üç konuda dersini almışsa Galatasaray'ı yenerler"26 izlenme
Bir adli emanet soygunu daha: Milyonları kriptoya yatırdı10 izlenme
İsrail, Gazze’yi kuşattığını duyurdu30 izlenme
İşte esnafın hali! Düğün kısıtlamasına tabutlu eylem!90 izlenme
İmam hatipteki 'utanç mektubu' kan dondurdu!
Abdurrahman Dilipak, oje süren öğretmenler için 'cenabet' dedi!
Tarım işçisinin kızı: Babam işsiz kalınca telefonunu sattı, derse katılamadım
İtibar suikasti ile gönderilen akademisyenin yerine THY eski müdürün oğlu işe alındı! Bilin bakalım hangi üniversitede oldu?