AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirası hızla değer kaybetti. Döviz kurlarındaki yükselişi frenleyebilmek için Merkez Bankası’nın arka kapısından satış yapıldı. Arka kapı satışı nedeniyle Merkez Bankası rezervleri eridi. Sıcak para konusunda yaşanan kriz Meclis’te torba yasa tartışmalarına da yansıdı. Meclis’te tartışılan torba yasa ile vergilere zam yağarken torba yasanın 11’inci maddesiyle de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borçalnma yetkisi yükseltildi.
TİP Milletvekili Serra Kadıgil sosyal medyada yaptığı açıklamada AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni 1 trilyon 457 milyar 288 milyon 394 bin 30 lira borçlandırma yetkisinin Recep Tayyip Erdoğan’a verildiğini duyurdu.
Kadıgil sosyal medyadan yaptığı açıklamada:
“Az önce Genel Kurul’da yapılan oylamayla torba yasanın 11. Maddesi kabul edildi. Yani AKP ve MHP’li vekiller, Türkiye Cumhuriyeti’ni 1.457.288.394.030,00 TL’ye kadar (devletin 100 YILDA biriktirdiği toplam dış borcun yarısı kadar) borçlandırma yetkisini tek başına Tayyip Erdoğan’a verdiler. Şimdi de odalarına milletinvekilliği payesi için gelen tebrikleri kabul etmeye döndüler” ifadelerine yer verdi.

Tele1
9 kişiden 8'i elendi; mülakattan yalnızca AKP ilçe başkanının yeğeni geçti!67 izlenme
Kılıçdaroğlu CHP kurultayı günü iktidar medyasına konuştu5 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin'e kötü bir haber daha geldi! Talebi reddedildi10 izlenme
Sağlık çalışanları isyan etti: "Veri girmekten başka bir şey yapamıyoruz"9 izlenme
Zavallı Alman emekliler tatil yaparken bizim emekliler ucuz mal için market market geziyor!60 izlenme
Hendek faciası davasında mahkeme Yargıtay'a uymadı: Fabrika sahibi Yaşar Coşkun'un tahliyesine aileler isyan etti!8 izlenme
Son ankette Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ye büyük şok! Millet İttifakı arayı açıyor!36 izlenme
Yenidoğan Çetesi'nin üçüncü duruşmasında Opera bebeğin babası konuştu41 izlenme
AK Parti'den SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması
Sivas’ta yabancı üniversite öğrencisi sayısı 129 kat arttı!
Erdoğan’ın onayladığı projenin kredisini AKP ve MHP reddetti, Mansur Yavaş çileden çıktı!
Mehmet Şimşek'ten vergi açıklaması: Motokurye ve bahşiş gelirlerine vergi geliyor mu?