AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. İstanbullunun iradesini yok sayan açıklamalarda bulunan Erdoğan herhangi bir somut delil sunamayarak “Ortada bir yolsuzluk var, bu çok açık” dedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD’ın 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası açılış törenine katıldı.
İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Erdoğan, somut delil gösteremeyerek, “İstanbul’da hileler ve yolsuzluklar var” dedi.
“Bütün çabalarımız milletin oyunun kıymetini millete iadedir” iddiasında bulunan Erdoğan, “Usulsüzlüklerle, hukuksuzluklarla bir 31 Mart’ı kurban etmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
“Ben halkımın oyunun arkasını takip etmek onun sonucunu kovalamak zorundayım. 28 binden 13 bine kadar bu sayımlarda oylar düşüyorsa burada yolsuzluğun olduğu apaçık ortadayken bunu kovalamayalım mı? Vatandaşım bana şunu söylüyor; bu seçim yenilenmeli.”
“Şimdi kadar sustum ama artık yetti” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yolsuzluk var bu apaçık ortada. Milli irade nasıl bir karar veriyorsa başım gözüm üstüne deriz. Çok açık net, memur noktasında sandıkta memur değil de bankadaki sözleşmeli işçiler o sandıklarda görevlendirilirse bunun üzerinde hâlâ niye düşünüyoruz. Peki ne diyorlar, bunu bizden kaymakamlar istedi, eğer kaymakam böyle bir yanlış yaptıysa sen bu yanlışı uygulamak ve bu yanlışa hak vermek zorunda değilsin. Yasa 657 diyor bunlar 657 değil bankada çalışan işçi” diye konuştu.
Yolsuzluk olduğu iddiasını yineleyen Erdoğan, “Sadece YSK’nın bu şaibeyi ortadan kaldıracak milli iradeye bu zemini hazır olmaktır. Ortada bir yolsuzluk var. Bu yolsuzluğun ortadan kaldırılması ve hem YSK’yı aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir” dedi.
Cumhur İttifakı’na ilişkin açıklamalarda da bulunan Erdoğan, “Spekülasyona girmek isteyenlere sesleniyorum: Boşuna uğraşmayın” diye konuştu.
Bunu da gördük! Camide nikah kıyıp, pasta kesen çiftin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti!46 izlenme
Sinan Ateş cinayetinden tutuklanan Av. Serdar Öktem, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne kaldırıldığı sırada dikkat çeken bir isim daha hastaneye gelmiş!80 izlenme
‘Rusya ile savaşta değiliz’ diyen Macron: Pahalılıkla karşı karşıyayız…52 izlenme
Nokta atışların başarısı dünyayı şaşırtmıştı: İsraillileri sığınaklara hapseden İran füzelerinin isabet sırrı17 izlenme
Cengiz Holding’in “sızdırmazlık garantisi yok” itirafı bölgeyi karıştırdı, yöre halkı ayağa kalktı!24 izlenme
AKP’li belediyede büyük skandal: Önce alım sonra ihale!114 izlenme
Ankara'da tanzim satış kuyruğundaki emekli kadın böyle isyan etti 'Korkuyorum maaşımızı da vermezler, aç kalacağız aç !'3194 izlenme
İşte devlet kurumlarının ve liyakatsizliğin geldiği son nokta! Sağlık sistemi çöktü, il sağlık müdürü reklam peşinde42 izlenme