Soğuk havanın İstanbul’da kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde geçinmekte zorlanan vatandaşların önemli bir adresi de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açtığı Kent Lokantaları oldu. Kent genelinde sayıları 16'yı bulan Kent Lokantaları'nın ilki Çapa'daki lokantasıydı. Vatandaşlar soğuk havaya aldırmadan 4 çeşit yemeği 40 liraya yiyebildikleri lokanta önünde de diğer günlerde olduğu gibi yine kuyruk oluşturdu.

O kuyrukta bekleyenlerden biri de ilerlemiş yaşına rağmen Tarlabaşı'ndan otobüsle Kent Lokantası'na gelen emekli Haydar Turan... Ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Turan, "Kötü günlerin geride kaldığını pek zannetmiyorum. Kötü günleri yaşıyoruz. Daha geride bırakamadık kötü günleri. Görüyorsunuz, bakın nereden gelip sıraya giriyoruz. Ben Tarlabaşı’ndan geliyorum. Otobüsle geliyorum, otobüsle gidiyorum. Hava şartlarını görüyorsunuz. Ne yapalım? Ekonomik zorluk içindeyiz. Mecbur geliyoruz. Sıkıntıdayız'' dedi.

Turan, 16 bin lira emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:
"10 bin lira kira ödüyorum. Ev sahibi 10 bin lirayı da beğenmiyor. Her türlü zorluktayız. Emekliyim ama 16 bin lira maaş alıyorum. 10 bin lirası kiraya gidiyor, geri kalanıyla idare etmeye çalışıyorum. İktidar temsilcilerinin bir yararlarını göremiyoruz. Her şeyin iyi olduğunu söylüyorlar. Nereye kadar sabredeceğiz. Çok zorluk içindeyiz. Biraz onların düşünmesi lazım, farklılık yapmaları lazım. Maaşlara 2 bin lira gibi bir artış yaptılar. 2 bin lira bu ekonomik zorlukta yeterli olur mu? Mümkün değil. O yüzden ben Tarlabaşı’ndan buraya geliyorum. Ben oradan buraya niye geleyim? Hastayım, rahatsızım. Biraz ucuz yemek yiyelim diye bu soğuklarda yollara düşmüşüm gelmişim buralara. Sağ olsun İmamoğlu bu yemek verme durumunu bu hale getirmiş. Sağ olsun, her zaman için söylüyoruz bunu.''
Kuyruktaki başka bir vatandaş ise ''Orta kesim yok. Zengin var, fakir var. Herkesin bir macerası var hayatta. Hayatta dik durmaya devam ediyorum'' diye konuştu.

Yozgat'ta piyasaya göre daha 'ucuz et' satışının yapıldığı Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önündeki yoğunluk, Ramazan ayı yaklaşırken daha da arttı. Yurttaşlar, Yozgat'ta sadece bir tane olan ve sabah saat 09.30’da açılan ESK satış mağazası önünde soğuk havaya aldırış etmeden erken saatlerde sıraya giriyor, mağazada günde yaklaşık 1.5 ton et satışı yapılıyor. Mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturan yurttaşlar, yüzde 15’i yağlı bir kilo dana kıymayı 350 liradan, sığır bifteği ise 435 liradan alıyor. Kasap ve marketlerde ise dana kıyma 500-600 liradan, kuşbaşı 600-800 liradan satılıyor.
Yozgat ESK önünde bekleyen yurttaşlar, şöyle konuştu:
- Murat Dinç: "Burayı 08.00’de açmalarını istiyorum. Millet perişan oluyor, sabah erken saatlerde geliyor, burada bayağı bir üşüyor. Erken açmalarını istiyorum, devamlı. Ramazan'da cumartesi-pazar devamlı çalışmalarını istiyorum. Millet çok perişan oluyor, soğukta geliyor bekliyor. 1 saat, 2 saat bekleyenler var."

- Yaşar Kaymaz: "9'u 10 geçeden beri bekliyorum. Emekliyim, et alacağız bekliyoruz, saatimizi, dakikamızı, sıramızı. Çiftçiye yardım edeceğine Et Süt Kurumu'na yardım etsin, Et Süt Kurumu da çiftçiye versin. Çiftçi etini versin, yardımını da alsın. Bu kararı koysunlar, bu kadar kalabalık da olmaz."
- Lütfi Kara: "Dört yüz küsur herhalde, eti ben almadım ki, arkadaş aldı babasının hayrına, ben de yiyorum, Allah razı olsun. Biz emekliyiz, verdiği 2 bin lira para, para mı?"
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
İsrafın fotoğrafı: Bakanlar Trabzondaki faciaya, 3 özel jet 1 helikopterle gitti
İstanbul'da yapılan kontrolde bin 482 yabancı uyrukludan 354'ü kaçak çıktı
Ordu davasının ardındaki sinsi plan!
Erdoğan’dan Akşener’e hapis tehdidi!
İsim isim, rakam rakam açıkladı… “İşte devleti ele geçiren yeni haşhaşiler”
107 kişilik iş ilanı verildi, 44 bin 800 kişi başvurdu!
Dedikodular gerçek çıktı: Demir Kubbe yetmiyor
Bu kez AKP 'Kazanacak Adayını' arıyor: Anketlerde AKP'ye soğuk duş
Lodosun hızı İstanbul'da 105 km'nin üzerine çıktı, doğru park edilen tek arabanın üzerine çatı düştü!
Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı
İşte yoksulluğun geldiği son nokta! Ekonomik kriz derinleşti, vatandaş organlarını internetten satışa çıkardı
Türkiye Barolar Birliği, Yargıtay 3'üncü Dairesi Başkan ve üyelerinin görevden alınmasını talep etti.
Ağustos ayının VIP anketi paylaşıldı: AKP ne yapsa olmuyor!
MEB önündeki protestolara katılan bir öğretmen: "Bizi kurbanlık koyun olarak görüyorsanız, vurun boynumuzu gidelim. Biz bu onursuzlukla yaşayamıyoruz"