Coronavirüs ile mücadelede ülkeler vatandaşlarına nakit harcama ve gelir destekleri verirken Türkiye'nin bu ligde en alt sırada yer aldığı ortaya çıktı. DİSKAR araştırmasına göre Covid19 döneminde yapılan nakit harcamaların toplam ekonomik ve parasal desteklere oranına bakıldığında Türkiye yüzde 11 ile en son sırada yer aldı. Türkiye'deki toplam ekonomik desteklerin yüzde 89'u işletmelere, şirketlere ve bankalara (sermayeye) sağlanan kolaylıklar ve destekler oldu.
Türkiye nakit harcama ve gelir desteğinin GSYH içindeki payı açısından ise en alt sıradaki iki ülkeden biri. Türkiye milli gelirinin sadece yüzde 1.1'i kadar vatandaşına nakit desteğinde bulunurken onun gerisinde sadece bir ülke, 0.7 ile Meksika yer aldı.
YOKSUL KADAR OLAMADIK
Covid19 eşitsizliği daha da derinleştiriyor. Zengin ülkeler vatandaşlarına gayri safi yurt içi hasılalarının yüzde 12.7'si düzeyinde nakit harcama ve gelir desteğinde bulunurken, orta gelirli ülkelerde bu oran yüzde 3.6, yoksul ülkelerde ise yüzde 1.6 oldu. Türkiye'de ise destek yoksul ülkeler ortalamasını bile tutturamayarak yüzde 1.1 seviyesinde.

Araştırmada, “Covid19 ile mücadele için çok az ülke bağış kampanyası başlattı: Türkiye, Irak, Lübnan, Sri Lanka, Güney Afrika ve Senegal” denildi. Türkiye G20 içinde en düşük gelir ve harcama desteği veren ülke. Türkiye'nin yaptığı 7.6 milyar dolarlık harcama, 7.9 trilyon dolarlık küresel gelir desteği ve nakit harcamanın içinde sadece binde 1 oranında gerçekleşti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/halkinaenazcoronadestegiverenulkeyiz6246102/
Murat Kurum 2022'de 'gerekli tedbirler alındı' demiş38 izlenme
Bilal Erdoğan Ensar Vakfı'na sahip çıktı ! 'Genel Başkan herhalde eşimden sonra en çok gördüğüm kişi !' Vakfı neden savunduklarını şimdi anladınız mı !1297 izlenme
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü42 izlenme
Bakan Koca verileri açıkladı: 5.967 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.418.472’ye, can kaybı da 24.789’a yükseldi!86 izlenme
AA ve DHA’dan kızını ve torununu kaybeden kadına sansür: Bakan eleştirisi sansürlendi, belediye kaldı!31 izlenme
Çukurova Havalimanı’nın bir türlü açılamamasının sorumlusu bulundu: İş yavaşlatma teşebbüsü!73 izlenme
Milyonlarca kişi boşuna ödüyor19 izlenme
AKP’li başkanın kapattığı tesisi CHP’li başkan açtı! Her gün 51 bin lira kâr ediyorlar!106 izlenme
Sedat Peker'den aylık 10 bin dolar aldığı iddia edilen AKP'li Külünk'ten partisine 'seçim taktiği'
Fatih Altaylı açıkladı: Mehmet Şimşek’in Erdoğan'a ilk itirazı ortaya çıktı
Seçim sonrası Araplara pazarlanacak yer belli oldu: Arapları getirip doğa harikasını tanıttılar
Fırsatçılar ortaya çıktı! Atatürk büstüne çirkin saldırı!