Home
03 Şubat 2019 ( 107 izlenme )
Reklamlar

Hayatımız ‘bedel’ oldu!

Vatandaşın ödediği her faturada en az 23 kalem “bedel” ücreti bulunuyor. Su faturasında 3, elektrik faturasında 6 çeşit bedel var.



Su tüketim bedeli, atık su bedeli, dağıtım bedeli, bağlantı bedeli, güvence bedeli, okuma bedeli, açma kapama bedeli, TRT bedeli gibi kalemlerle birlikte hayatımız ‘'bedel'' oldu. Ödenen her faturada en az 23 kalem de “bedel'' ücreti bulunuyor.

Faturaları kabartan bu bedellere son olarak ‘'poşet bedeli'' de eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan düzenleme ile 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren her poşet için 25 kuruş ‘'poşet bedeli'' ödemeye başladık. Telefonlar için de yıllardır ‘'telsiz kullanım bedeli'' ödüyoruz. Su faturalarında 3 çeşit, elektrik faturalarında ise 6 çeşit bedel var. Vatandaşların faturalarına yansıtılan bazı ‘'bedeller'' şöyle:

ELEKTRİK: Elektrik faturalarında, elektriğin santrallerdeki üretim maliyetine denk gelen elektrik birim enerji fiyatının dışında dağıtım bedeli, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun gelirlerinin büyük bir kalemini oluşturan TRT bedeli, gelirin belediyelere aktarıldığı belediye tüketim bedeli, sayaç okuma bedeli, açmakapama bedeli ve sayaç bedeli yer alıyor.

DOĞALGAZ: Doğalgaz faturalarında ise abone bağlantı bedeli, doğalgazı kullanıma kapanan abonelerden alınan kesmeaçma bedeli, sayaç bakım ve kalibrasyon bedeli, usulsüz kullanım bedeli, tüketicinin borcunu ödememe riskine karşı bir kereye mahsus güvence bedeli var.

SU BEDELLERİ: Su faturalarında da vatandaş tam 3 farklı bedel ödüyor. Bunlar arasında bakım bedeli, sayaç okuma bedeli ve çevre tüketim bedeli bulunuyor.

TELEFON VE UÇAK: Vatandaşlar telekomünikasyon hizmeti için telsiz kullanım bedeli ödüyor. Seyahatte havayolunu tercih edenler de uçak bilet fiyatları içinde havaalanı vergisi ve hizmet bedeli ödüyor. Ev telefonu ve interneti borcundan dolayı kapatıldıktan sonra tekrar hizmete açılan kullanıcılar da 25 TL açma bedeli ödüyor.

06meralaksener

Akşener: Sessiz kalamayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de yaptığı son grup toplantısında vatandaşın ödediği bu bedelleri gündeme getirerek, tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:
“Milletimiz su için 3 çeşit, elektrik ve internet için 6 çeşit vergi ödüyor. Pırlanta ve lüks yat yakıtı için vergi alınmazken, kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Anayasamızdaki kesin hükme rağmen, milletimizi bu kadar adaletsiz bir vergi yüküne mahkum edenlere sessiz kalamayız.”

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/hayatimizbedeloldu3372331/?fbclid=IwAR132iUVlGK1ir9uLw1J5jGwgbdjh0xktASQto_M40G9eE0xWcjBn_ES4

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nazımiye Kaymakamı silahlı kişilerle poz verip Cemevi yöneticilerini tehdit etti! Eşine iğne yapan erkek hemşirenin burnunu kırdı! "Benim karıma bir erkek nasıl iğne yapar?" Varto'da kayyım 12 bin liralık çerez yemiş! Şehidin evinin hali yürekleri bir kez daha kanattı