Prof. Ersan Şen, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs pandemisine ilişkin yasakları düzenleyen genelgeleri çıkarma yetkisi olmadığını, içki satışının da kanun çıkarılmadan yasaklanamayacağını belirtti.
HaberTürk'te katıldığı programda, tam kapanma sürecindeki yasak ve muafiyetleri düzenleyen genelgeyle içki satışına getirilen yasağı değerlendiren Prof. Ersan Şen, "Hodri meydan diyorum bu genelgelerin Anayasa ve kanunda dayanağını bana göstersinler. OHAL ilan etseydiniz Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri devreye girer ancak olağan hukuk düzeninde bu alanlarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkaramazsın" diye konuştu.
Prof. Ersan Şen, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
Kesinlikle bu genelgelerin kanuni dayanağı yok. Alkol kısıtlamasını siz ancak kanunla getirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti çifte standartları besleyen bir ülke oldu ve bu tehlikeli gidiş maalesef değiştirilemiyor. Değiştirilememesine gerekçe olarak da hep olağanüstü hal durumları gösteriliyor.
'İnce ön seçim olursa İstanbul adaylığına sıcak bakıyor'167 izlenme
Kerem Kınık’ın kızı, “teminat ödeyip” yurtdışı çıkış yasağını kaldırtmak istedi!11 izlenme
İstanbul'un 6 ilçesinde gösteri ve yürüyüş yasağı6 izlenme
Mahkemeden TÜİK'e kötü emeklilere iyi haber17 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı: Politika faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseldi34 izlenme
AKP’den EYT’lilere kötü haber!89 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan duruşma sonrası ilk paylaşım: "Mektuplarınız, çizdiğiniz resimler bana ulaşıyor güzel evlatlarım. Sizden çok büyük güç alıyorum"13 izlenme
2020 Türkiye'si: Hukukta 60'ıncı, dünya sefalet endeksinde 4'üncü, nitelikli eğitime erişimde 118'nci sırada!102 izlenme
"İdlib'e yardım" diye IŞİD hücresini fonlamışlar
Kamu ihalelerinin vazgeçilmez şirketine AKP'li belediyeden bir kıyak ihale daha!
Bütçede 1,7 milyar euro buhar olunca ülkede kriz çıktı, Bakan istifa etti!
Devlet hastanesi doldu taştı, vatandaş özel hastanelere gitti, kazıklandı! İşte özel hastanelerin corona vurgunu!