Büyük can kayıpları ve yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, AKP iktidarının 2018 seçimleri öncesi yürürlüğe koyduğu "İmar Barışı" yeniden gündeme geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, 'İmar Barışı' ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gökçe, "İmar Barışı ile ilgili kanunun geçici 16'ıncı maddesine göre elde edilecek gelirin 'deprem ve afet risklerine hazırlık kapsamında ve kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere' bütçeye kaydedilmesi gerekiyordu" dedi.
'4.1 MİLYAR DOLAR'
"Peki ne kadar para toplandı ve nereye harcandı?" diye soran Gökçe, şunları söyledi:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıklamasına göre İmar Barışı kapsamında toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin ödeme gerçekleştirildi. Dönemin ortalama dolar kuru ile hesaplarsak yaklaşık 4,1 milyar dolar ediyor.
"Bu parayla 2019 fiyatlarıyla 190 bin 662 konut üretilebilirdi" ifadesini kullanan Gökçe, "6 m2 boyutunda 190 bin 662 konut ile ortalama 629 bin 183 vatandaşımız sağlıklı, nitelikli, güvenli konuta kavuşmuş olurdu. Anayasa'nın 57'inci maddesi çerçevesinde bu görevdir." ifadelerini kullandı.
THY uçağı Libya'da misilleme korkusuyla pisti pas geçti!19 izlenme
Eşinin fotoğrafını paylaştığını sandığı kişiyi tek yumrukla hastanelik etti! Mağdur yaşam mücadelesi veriyor gerçek ise bambaşka çıktı38 izlenme
Erdoğan'ı üzecek anket23 izlenme
Dünya Bankası, Taliban'ın yönetime geldiği Afganistan'a yapılacak ödemeleri durdurdu33 izlenme
Ünal Karaman'dan Berat Albayrak sorusuna dikkat çeken yanıt: "Berat Albayrak bir gün yanıma oturursa…"28 izlenme
İran'ın yaptığı misillemede İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı füzelerle vuruldu38 izlenme
AKP içinden Erdoğan'a çok sert 'Suriyeliler' tepkisi!47 izlenme
Arkeolog alımında mülakat skandalı: 80 üstü alanlar elendi!28 izlenme