Edinilen bilgilere göre; İBB Teftiş Kurulu'nun 2019 yılından önceki dönemde yapılan işlerle ilgili tespit edilen kamu zararının tahsili için dava açıldığı, ancak ilgililer hakkında soruşturma izni verilmediği belirtildi.
İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden sonra Teftiş Kurulu’na incelettiği işlemlerden bir tanesi, İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü'nün 21 Eylül 2016 tarihinde yaptığı “İstanbul Genelinde Yeni Yeşil Alanların Yapım İşi” ihalesiydi.
Teftiş incelemesinde, İstanbul genelindeki 39 ayrı park ve çevre düzenlemesini kapsayan projelerden, “Rahmi Demir Mesire Alanı” ve “Pendik Yaşam Korusu 1. Etap” işlerinde, 2 milyon 494 bin 011 TL tutarında kamu zararı oluştuğu tespiti yapıldı. Tespitin yapıldığı tarihteki döviz kuruna göre ise zararın yaklaşık 416 bin dolara denk geldiği belirtildi. İBB, kamu zararında sorumluluğu olduğunu düşündüğü dönemin yöneticileriyle ilgili hem idari hem de adli soruşturma yapılmasını istedi. Ancak İstanbul Valiliği, 22 Nisan 2020 tarihinde söz konusu memurlar hakkında soruşturma yapılmasına izin vermedi.
Söz konusu kamu zararının rücu istemiyle İstanbul 35. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Konuyla ilgili 25 Haziran 2024 tarihli bilirkişi raporu düzenlendi. Kamu zararının tahsil edilme sürecinin devam ettiği belirtildi.
Nefes
YÖK'ten üniversitelere 'boykot' talimatı: Akademisyenler ve öğrenciler hakkında soruşturma istedi14 izlenme
AKP'nin kalesi çalkalanıyor22 izlenme
Doğalgaz ve elektrikte sanayici az, vatandaş fazla ödedi!111 izlenme
'Fatih Terim Fonu'na 4 milyon 292 bin dolar veren Emre Belözoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı25 izlenme
Başkent’te deli dana alarmı: Sağlık Bakanlığı'nın vakadan haberi yok!5 izlenme
Erol Mütercimler 'Bu ülke 30 saniye de olsa Amerikan dolarının 10 Türk Lirası olduğunu görecek, doları 7.30 da çıpalayacaklar !'360 izlenme
BTK ‘Tamam’ı takipte! 'Manipülasyon ön plana çıkarsa gerekeni yaparız'91 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 'konser' operasyonu: Sıra sanatçılarda, ifade verecekler7 izlenme