İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
* Covid 19 salgını ile mücadelede kontrollü normalleşme döneminde illerimizin risk durumlarına göre hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına devam edilmektedir. Bu kapsamda Düşük (Mavi) grubunda yer alan Şırnak'ta ve Orta Risk (Sarı) grubunda yer alan Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.0005.00 saatleri arasında uygulanacak.
* Yüksek risk (Turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.
* Çok yüksek risk (Kırmızı) grubunda yer alan Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak'ta ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/ veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.0017.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.
* Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.0024.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.
* Online sipariş firmaları da Cumartesi ve / veya Pazar günü 10.0024.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebilecek.
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerimizdeki vatandaşlarımızın, Bakanlığımızca daha önce çıkarılan genelgeler doğrultusunda temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
* Covid19 salgını ile mücadelemiz sona erip eski normale dönünceye kadar TEMİZLİK, MASKE, MESAFE kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’in annelerine küfür eden AKP’liye ödül gibi ceza!41 izlenme
AKP erken seçime mi hazırlanıyor? CHP'li vekil kritik detayları yakaladı8 izlenme
Antrenöründen tokat yiyen sporcu konuştu: "Ben istedim"34 izlenme
"Yerli ve Milli" olduğunu iddia eden iktidar bunu da yaptı! Yerli imkân varken yurtdışından uçak kiralanacak!82 izlenme
Vatandaş Mayıs ayında doğal gaz mı yedi? Tarımdaki enflasyon bakın kaç çıktı?23 izlenme
Konya'da sokak röportajında oyunu açıklayan genç 'Kim varsa, ıslak terlik olur. Cici bebe yiyen fare vardı, o olur. Karşısında kim varsa. Net olur'40 izlenme
RTE 'Böyle birini AKP'de 1 dakika tutmam' demişti, AKP'li başkan 'Bundan sonra oy veren en iyi hizmeti alacak, vermeyen en son alacak' dedi !362 izlenme
Öğretmen atamalarında nülakat tartışması... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eleştirilere kapıyı kapadı!8 izlenme