Erdoğan bugün Zonguldak'ta Uzun Mehmet Cami'nin açılışını yaptı.
Erdoğan yaptığı konuşmada Uzun Mehmet'i anlatırken, "Uzun Mehmet kim? Kömürü bulan... Onun için buranın adını Uzum Mehmet koyduk. Milletimizin gönlündeki yerini almıştır. Bu vesileyle bir kez daha asırlardır vatanları için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.
ORTAYLI: YALAN
Erdoğan'ın Uzun Mehmet'le ilgili ifadelerinin ardından akıllara Tarihçi İlber Ortaylı'nın Uzun Mehmet ile ilgili kullandığı ifadeler geldi. Konuya ilişkin daha önce açıklama yapan Ortaylı, "Kömürün hiç olmadığı yerde Uzun Mehmet bulmuş, yalan. Bunu kim uydurdu dedik. Bunu Halkevi başkanı Mithat bey uydurmuş" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.ORTAYLI NE DEMİŞTİ?
İlber Ortaylı 2019 yılında Enerji Günlüğü'ne verdiği röportajda Uzun Mehmet'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
"Zonguldak’ta kömürü ilk bulduğu söylenen Uzun Mehmet olayı gerçek değil. Kömürün hiç olmadığı yerde Uzun Mehmet bulmuş, yalan. Bunu kim uydurdu dedik. Bunu Halkevi başkanı Mithat bey uydurmuş. Halkevinin milli gururumuzu okşamak için kömürü halk çocuğuna buldurduğu bir hikaye bu. Kimse kömür kullanmıyor. O bölgede orman var, nüfus da düşük. Demiryolları döşemeye başladığımız zaman odunun olmadığı yerlerde kömür kullanımına başlıyoruz. Nerde bunlar? Ege’de var, Karadeniz’de Fransızların çıkardığı kalorisi düşük kömür var."
http://www.krttv.com.tr/gundem/ilberortaylidanerdoganaitirazh80000.html
Boykot edenlere "vatan haini" demişti: Üç yıldır vergi ödemediği ortaya çıktı!16 izlenme
Vatandaşın gözünü boyama tasarısı Meclis’te: İkinci maaş kalkıyor huzur hakkı geliyor24 izlenme
2 çocuğunu katlettiği ortaya çıkmıştı: Özgür Özel'e saldıran şahsın 21 yıl önceki görüntüleri ortaya çıktı21 izlenme
AKP'li belediye başkan adayı daha seçim olmadan sonuçları açıkladı!1077 izlenme
AKP'li meclis üyesi Yetim isyan etti: "Dava dava dediğimiz koca bir yalanmış"57 izlenme
Nur Yerlitaş'tan Şehitlerimiz için skandal sözler ! Tepki için paylaş !332 izlenme
Ekonomide kritik tablo 'Maaşlar ödenemeyecek'536 izlenme
İmamoğlu için İtalya bile ayakta: Dünyanın dört bir yanında tepkiler çığ oldu26 izlenme
Hazine rekor faizle borçlandı
Olaylı maçta sahaya ilk giren maskeli taraftar yurt dışından gelmiş
İyi şeyleri kendi açıklayan Erdoğan mısır fiyatlarını sessiz sedasız TMO’ya açıklattı
Muhtarları 'bürokrat yemeği' diye davet ettiler, karşılarında Cumhur İttifakı yöneticilerini buldular!