Berkay Gezgin, geçen Pazar günü Ankara'da yapılan CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Parti Meclisi listesine girdi.
139 KİŞİ HAKKINDA SİYASİ YASAK İSTENİYOR
Ancak Sözcü'den Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Marmara Cezaevinde tutuklu olan Gezgin ve 25 Mart'ta tutuklanan 139 kişi hakkında hazırlanan iddianamede tamamı hakkında "siyasi yasak" isteniyor. Bu suçtan ceza verilmesi halinde Berkay Gezgin ve diğer şüpheliler yasaya göre muhtar bile olamayacak, kamuda görev alamayacak.
Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Gezgin'in avukatı Baykal, suçlamalar hakkında şunları söyledi:
"Berkay Gezgin'in suç tarihi, iddianameye göre 23 Mart saat 20.30'dan sonra gösteriliyor ve o zaman gözaltına alındığı belirtiliyor. Oysa, Berkay, Emniyet tutanaklarına göre gerçekte 22 Mart saat 23.30 civarında gözaltına alınıyor. Yani, Cumhurbaşkanına hakaret edildiği iddiasından yaklaşık 17 saat önce Berkay, Vatan Emniyet'te gözaltındadır ve olayın geçtiği yerde bulunmamaktadır. Berkay, 22'sinde gözaltında olduğuna göre, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasının olduğu 23 Mart'ta olay bölgesinde bulunmamaktadır. Berkay'ın o saatlerde Vatan Emniyet binasında olduğu telefon HTS kayıtları ve sinyalin alındığı baz istasyonlarından da saptanabilir."
Tele1
İsrailli organ mafyası deprem bölgesinde hastane kurmuş28 izlenme
Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var?24 izlenme
‘Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz çok mu?’ diyen başkan geri adım attı!41 izlenme
CHP'li bir belediyeye daha soruşturma açıldı20 izlenme
Al sana tasarruf! Şimşek, 16 milyon liralık araca biniyor, ekibi de çift maaş alıyor26 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a vali ve jandarma komutanı eşlik etti125 izlenme
Şehit olan 5 Mehmetçiğin son fotoğrafı! Vatan size minnettar çocuklar45 izlenme
Kız meslek lisesinde skandal! 26 yıllık memur açığa alındı28 izlenme
Bu Görüntüler Sosyal Medyayı Salladı ! Erdoğan'ın elini sıktı, yüzüne sürdü 'İslam'da yeri var' diye açıklama yapıldı !
Türk Lirası bu kez de Irak dinarı karşısında direnemedi! Yazık; ülkeyi bu duruma kim getirdi?
TOKİ, Salda Gölü'nü ihaleye açıyor!
Türkiye'de Ortaya Çıkan Şap Hastalığı Nedir?