AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu bankalarla ilgili yeni torba yasa teklifiyle, AKP döneminden kalan metro borçları için İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerine haciz yolu açılıyor.
AZAMİ YÜZDE 5
İstanbul ve Ankara belediyelerinin 2019 seçimlerinin ardından AKP'den CHP'ye geçmesiyle, metro işletmeleri için Maliye'ye ödenen tutarlar bir anda artırılmış, metro bilet gelirlerinin yüzde 15'iyle sınırlı tutulan taksitler, genel bütçe gelirlerinden Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceği oranlara yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı bu oranı bugüne kadar genel bütçe vergi gelirlerinin yüzde 5'i oranında uyguladı. Ancak Anayasa Mahkemesi, oran belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanı'na verilmesini Anayasa'ya aykırı görüp iptal etti. AKP'li milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda belirsizliği ortadan kaldırıp kesinti oranını ‘azami yüzde 5' şeklinde değiştiren maddenin de olduğu yasa teklifini TBMM'ye sundu.
25 GÜN İÇİNDE
Aynı yasa teklifine, 2019'dan önce Ulaştırma Bakanlığı'ndan devredilen ancak AKP'li belediyelerin ödemediği birikmiş metro borçlarının tahsilatını hızlandıran bir madde de konuldu. Bu maddeye göre, başta İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri olmak üzere metro devri yapılan tüm belediyelerden en geç 25 gün içinde AKP döneminden kalan tüm metro borçlarını ödemeleri istenecek. Sözcü'de yer alan habere göre, ödemeyi yapamayan belediyelere haciz işlemi başlatılacak.

METRO ÇALIŞANLARIYLA İFTAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki akşam iftarını, yerin 25 metre altında, DudulluBostancı Metro Hattı'nda çalışan 200 emekçiyle yaptı.
– Yasa teklifiyle şirketlerin bankalardaki paraları da sigorta güvencesine alınacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) adına işlem yapan kamu personeline yeni zırhların da getirildiği teklif, TMSF bünyesinde yeni daire başkanlıkları ve müdürlüklerin kurulmasının önünü açıyor. Ayrıca Türkiye Varlık Fonu'nun kuracağı yeni şirketlere mevzuat muafiyetleri de sağlanıyor.
– CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyelerimizin başarısını, vatandaşın memnuniyetini gördükçe ‘acaba nereden ellerini kollarını bağlarız' diye uğraşıyorlar” dedi. AKP'den kalan borçları ödeyemeyen belediyelerin ödeneklerinin kesilip icra işlemi başlatılabileceğini belirten Torun, “Belediyelerimizi gelirsiz ve etkisiz hale getirmeye, 31 Mart'ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Tek adam yönetimi belediyeleri de yönetmeye çalışıyor” diye konuştu.
Cübbeli Ahmet'in sipariş hattında bakın ne satılıyor ! Kabir azabından koruyan kefen !430 izlenme
Özgür Demirtaş kendisine sataşan Ak trol'e öyle bir yanıt verdi ki!33 izlenme
Gaziantep'te 'Katil Erdoğan' sloganları !2398 izlenme
Vatandaştan Erdoğan'ın "Milletimden biraz daha sabır ve milli mücadeleye destek bekliyoruz" sözlerine cevap geldi! "Ne gibi bir sabır bekliyorsun ki? Zaten 20 yıldır milletin anası ağladı"30 izlenme
Öğrencisinin taciz ve tehdidine maruz kalan akademisyen: "7 aydır evimde esirim"38 izlenme
Milyonlar böyle heba oluyor: AKP’li belediye ‘Eşeğe benzemiş diye’ at heykelini söktü!60 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan mitinge davet videosu! "Yok edin insanın insana kulluğunu Bu davet bizim!"10 izlenme
Öğretmenlerin yarıya yakını mesleği bırakmayı düşünüyor!44 izlenme
Zamlardan sonra taksicilerden ağır sözler: 'Üzerimdeki gömlek 8 senelik. Hâlâ aynı gömleği giymek zorundayım. Ben haftanın 7 günü 24 saati çalışıyorum. Zam zulüm her şey onlara ait'
TEMU kararından neden geri adım atıldığı ortaya çıktı! Anket sonuçları çok fena
Cemal Enginyurt'tan dikkat çeken 'Sedat Peker' paylaşımı
Tarım Bakanlığı’ndaki yolsuzluğun tutanakları: ‘Devletin bekası için’ yalan beyan vermişler!