Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen ve en büyüğü 6,2 olan çok sayıda deprem, İstanbul genelinde paniğe yol açtı.
İlk sarsıntının 3,9 büyüklüğünde olduğu açıklanırken, saat 12.49'da yaşanan depremin şiddeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 6,2 olarak duyuruldu. Depremlerin ardından büyüklüğü 5,9'a kadar ulaşan artçı sarsıntılar da kaydedildi.
Depremlerin ardından, İstanbul genelinde vatandaşlar sokaklara döküldü. Yaşanan gelişmeler üzerine İstanbul Valiliği'nden önemli bir açıklama geldi.
Valilik, deprem korkusu nedeniyle geceyi evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşlar için okul bahçeleri, spor salonları ve camilerin kullanıma açıldığını bildirdi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Öte yandan okullarımızın lavaboları da ikinci bir talimata kadar vatandaşlarımızın kullanımına açık tutulacaktır.
Kızılay ve AFAD, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etmiştir."
Sözcü
Aziz Çelik, AKP’li Güler’in emekli-çalışan sayısı verilerini yalanladı! Meğer Avrupa ile aynı koşullardaymışız21 izlenme
Mutfakta yangın büyüyor: Türkiye Pakistan'ın bile gerisinde kaldı! Bedelini 85 milyon ödüyor25 izlenme
Ali Erbaş’ın müftüsü böyle olur: İşçileri camiye almadı30 izlenme
Ayhan Bora Kaplan, o cinayet kapsamında ifade verdi45 izlenme
İlber Ortaylı'dan Ayasofya'ya ziyaretci alınmasına tepki: “Sokulmaz tabii. Onun için kapatıp restore edeceksin. Ebedi restorasyon. Akılları varsa kapatırlar”34 izlenme
Kadınlar bir kez daha haykırdı "Laiklik için direneceğiz!"98 izlenme
Mansur Yavaş'tan Bakan Işıkhan'a 'Haciz' yanıtı: Belediyenin gerçek SGK borcunu açıkladı26 izlenme
Belediyelere bıraktıkları borç "yok artık" dedirtti!61 izlenme
Flaş iddia: "Erdoğan ittifak için haber göndermeye başladı"
Mansur Yavaş çok net konuştu: "Kavga bekleyenler avucunu yalayacak"
Önce görevden alındı ardından iddianamesi kabul edildi! Özgür Çelik'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor
Çocuğu ABD'de dünyaya gelen Engin Altan Düzyatan "Gerekirse kemer sıkarız"