Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6.9 şiddetindeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan ve ağır hasar görerek ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren binalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 3 müteahhit, 4 fenni sorumlu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olmak üzere 9 kişi gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDILAR
Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A., Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Sitesi B ve C Bloklarının fenni mesulü E.İ., ile Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki market sahibi R.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“O ZAMANIN ŞARTLARINA GÖRE İNŞAATI YAPTIK” DEMİŞLERDİ,
üpheli müteahhitlerin ifadesinde, “Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık” dedikleri öne sürüldü. Kolonu kestiği iddia edilen market sahibinin ifadesinde ise kolonları kesmesinin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraya verdiklerini, 100'ün üzerinde gayrimenkulünün olduğunu, böyle bir şeyle uğraşmayacağını söylediği öğrenildi.
“KOLONLARI KAYDIRANLAR SORUMLUDUR” DİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A. ise, adliyeye götürüldüğü esnada, “Ben Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidiyim. Bizim bir suçumuz yok. Kolonları kaydıranlar sorumludur” diye açıklama yaptı. İHA
Yargıtay'dan tepki çekecek karar: Okullara imam atanması laikliğe aykırı değilmiş!34 izlenme
Merkez Bankası’ndan Nisan'da KİT’lere 3,3 milyar dolarlık satış!40 izlenme
Türkiye’de ekonomik kriz içindeki velilerin halini Çin medyası böyle gördü!36 izlenme
İsviçre'de 20 Frank'a doya doya alışveriş yapan gurbetçi50 izlenme
Gazeteci Tolga Şardan: "MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu 'mahkeme raporu' ne diyor?" başlıklı yazısı nedeniyle tutuklandı25 izlenme
Ünlü iş adamı Mbariz Mansimov Gurbanoğlu FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı!119 izlenme
Döviz kuru bu kez Bulgarları vurdu! Edirne Esnaf Odası Başkanı: "Kur düşünce gelen Bulgar sayısı azaldı"29 izlenme
Aziz İhsan Aktaş soruşturması genişliyor: Kütahya ve Isparta belediyelerinde inceleme başladı8 izlenme