Adalet Bakanı her fırsatta yargıçlara kimsenin talimat veremeyeceğini vurgulasa da yaşanan gelişmeler farklı bir tablo sunuyor. Ankara'da MHP'li bir ismin yargılandığı davada yaşanan gelişme yargı dünyasının gündemine oturdu.
NOW Haber'den Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi MHP İstanbul yöneticisi bir ismin yargılandığı hakaret davasını etkilemeye çalıştığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcı vekili A.A., ve savcı P.A., hakkında HSK'ya Yargıtay Üyesi M.P için ise Yargıtay'a ihbarda bulundu.
Hakimin yaptığı ihbarın ardından ise olanlar oldu. Verdiği şikayet dilekçesinde Yargıtay üyesi M.P.'nin WhatsApp üzerinden kendisi ile iletişime geçtiğini ve dosyada yargılanan sanık lehine beraat kararı verilmesi lehine telkinde bulunduğunu ifade etti.
Şikayeti yapan hakim önce Asliye Mahkemesinden alınıp İş Mahkemesine verildi ardından 20 Haziran'da çıkan kararname ile Şanlıurfa'da görevlendirildi. MHP'li yönetici hakkında beraat için baskı yaptığı iddia edilen savcı ise HSK tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili oldu.
Sözcü
Safi Arpaguş'un ilk büyük sınavı ortaya çıktı! "AKP mitingine 'adam toplamam' diyen" imamın cezası kesinleşti6 izlenme
FETÖ'nün kritik ismi serbest!71 izlenme
İstanbul’un Ağustos ayı enflasyonu belli oldu34 izlenme
CHP'li Ahmet Kurtuluş yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı13 izlenme
Aslan kardeşler müdürlüğe abone oldu30 izlenme
Uzungöl'de halk isyanda! Yolu kapattılar eylem yaptılar15 izlenme
Otobüsün çarptığı minik kızı geçirdiği kaza değil yardımına koşanların sözleri ağlattı33 izlenme
Uğur Gürses ekonominin bu halde olmasının sırrını ortaya çıkardı: "Bile isteye yaptılar"23 izlenme