Dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin ardından 29 Ekim 1923'te, emperyalistlerin hayallerini toprağa gömerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk halkına hediye edilen Cumhuriyet, bugün 95. yaşını kutluyor.
Sabah saatlerinde İzmir’de okullarda başlayan kutlama programlarına belediyelerin düzenlediği etkinliklerle devam edildi. Kentte birçok belediye, Cumhuriyet sevdalısı on binlerce İzmirli ile alanlarda buluştu.
VELİLER ŞOKTA...
Birbiri ardına güzelliklerin yaşandığı kentte, uzun yıllardan beri düzenli olarak okullarda yapılan etkinlikler, Balçova’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararıyla kaldırıldı.
İlçede yaşayan halkı şoka sokan karar ile hiçbir okulda kutlama programı düzenlenmedi.
Sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kendi düzenlediği program ile birkaç okuldan gelen belli sayıda öğrenci ile Balçova Spor Tesisleri'nde sade bir kutlama tertiplendi.
Binlerce çocuğu okulda Cumhuriyet Bayramı kutlamaktan mahrum bırakan karara tepki gösteren veliler, stada alınan çocukların neye göre seçildiklerini bilmediklerini belirterek, çocukları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin kutlama programlarına katılacaklarını ve hiçbir şekilde Atatürk'ü, Cumhuriyet'i ve laik sistemi çocuklarına unutturmayacaklarını söylediler.
Deniz Kezer
https://odatv.com/oilcedekutlamalaryasaklandi29101845.html
Bakan Tunç duyurdu: Başörtülü mahkeme heyetine reddi hakim talebinde bulunan avukata soruşturma33 izlenme
Narin'in ön otopsi raporu çıktı! “Bedeni deforme olduğu için 3. kişilere ait DNA bulunamadı”35 izlenme
Erdoğan’ın Ayasofya konuşmasına suç duyurusu!154 izlenme
'Zafer'den 20 yıl sonra da 200 milyon Euro uçacak...'28 izlenme
Erdoğan’dan ‘israf araçları’ açıklaması365 izlenme
İmamoğlu operasyonu hesapları altüst etti: Faizlerde çok ağır bilanço18 izlenme
Boğaz'daki yalıda uyuşturucu partisi: Telefon yasak, grup seks serbest8 izlenme
Anne Yüksel Güran sanık kürsüsünde: "Nasıl olsa suçsuzuz çıkarız diye düşündük"28 izlenme