Ankara’da simide dev zam geldi.
Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yarından itibaren Ankara’da simidin 15 TL olacağını duyurdu.
ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Savaş Delibaş, zam yapmak zorunda kaldıklarını belirterek Ankaralılardan özür diledi. Delibaş, şunları söyledi:
“Bugün maalesef yine bir zam haberiyle karşınızdayız. Temmuz 2023’de 10 TL olmasına karar aldığımız simit fiyatları bugün itibariyle 15 TL olmuştur. Bunun nedenleri de ham maddenin, kiraların, zamların üst üste gelmesinden kaynaklanan bir durumdur. Alım gücünün çok düşük olduğu şu zamanlarda 15 TL esnafın derdine de derman olmuyor ama maalesef bu zammı yapmak zorunda kaldık. Bugün özellikle emekli, öğrenci kesiminden dar gelirli hemşerilerimizden özür diliyoruz, bu zammı yapmak zorunda kaldık.
Susam fiyatlarının, un fiyatlarının, doğal gaz işçi giderlerinin yüzde 200’lerin üzerinde konmasından dolayı zorunlu bir zam oldu. Herkesten özür diliyorum. Yalnız sadece özür dilemesi gereken bizler değiliz, özür dilemesi gerekenlerde lütfen çıkıp özür dilesinler.”
Simide en son 31 Temmuz’da zam yapılmış, 10 TL olmuştu.
Tele1
Erdoğan'ın CHP'de liderlik değişikliğine ilişkin ilk yorum: "Al birini vur ötekine"27 izlenme
1879 gözaltı, 260 tutuklu, 468 adli kontrol19 izlenme
Bursa Harmancık-Orhaneli yangını kontrol altına alındı16 izlenme
Timsah gözyaşları mı, yüreği yanan bir anne mi, siz karar verin21 izlenme
Faturalar bardağı taşıran son damla!118 izlenme
HÜDA PAR’lı vekil Bakan Tekin’i tebrik etti: "Karma eğitim zorunlu olmasın"38 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Türkiye’de toplam can kaybı 3.952'ye, vaka sayısı 143.114’e yükseldi!113 izlenme
Vatandaş umudu kesti, erken seçim istiyor15 izlenme