Suriye'de 2011 yılı ilkbaharında başlayan iç savaş, 27 Kasım'da cihatçı HTŞ'li grupların başlattığı operasyonlar kapsamında birçok şehrin ele geçirilmesi ve son olarak 7 Aralık’ta başkent Şam’ın ele geçirilerek Beşar Esad’ın ülkeden ayrılması ile son buldu.
Suriye’de yeni dönemin başlamasının ardından birçok kentte bulunan Rus askerleri de bulundukları bölgelerden ayrıldı. Son olarak Şam’da bulunan Rus askerleri de başkentten ayrılarak Tartus şehrinde bulunan Rusya’ya aut Hmeymin Üssü’ne gitti.
Şam’da hazırlıklarını tamamladıktan sonra Rus askerlerinin bulunduğu onlarca askeri ve zırhlı araç, konvoy halinde şehirden ayrıldı. Başkent Şam’dan çıkan ait araçlar Tartus’ta bulunan üsse hareket ederken, konvoyu gören muhalifler ve Suriyeliller, güzergah üzerinde Rus askerlerine Suriye Milli Ordusu bayrağı açarak ve sloganlar atarak tepki gösterdi.
Rus konvoyu başkent Şam’dan ayrıldıktan sonra Lazkiye Limanına yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Hmeymin Üssü'ne ulaştı.
Tele1
Atatürk’ün ilk defa göreceğiniz videosu ortaya çıktı! Çarşaflı kadınlar bakın nasıl da seviyorlar Mustafa Kemal’i
Yarım asırlık ağaçlar kesildi, topu birbirlerine attılar
İmamoğlu'na diploma soruşturmasında çarpıcı gelişme: Dekan baskılara dayanamadı istifa etti
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'dan 'itirafçı' iddialarına açıklama
Alman ekonomi dergisinden bomba Dolar/TL yorumu: Eylül sonunda dolar 8.50, avro ise 10.50 TL'yi bulacak!
150 yıllık Uzel fabrikası 223 milyon 700 bin TL'ye satıldı!
Ayşe Ateş’ten kendisini öldürtmek için tetikçi arandığı iddiasına: "Sinan için de kapı kapı katil aradılar"
"250 bin ton ekmeklik buğday ithal edeceğiz"
Süleyman Soylu ortadan kayboldu: Çok konuşulacak iddia
Nihat Sırdar 2004 kışını hatırlattı! "Bir çocuk donarak ölmüştü, İstanbul'u kim yönetiyordu?"
CHP'li Gülsever'den AKP'li belediyeye 'Araplaşma' yanıtı: Geçmiş olsun
AKP kulisleri çalkalanıyor! İstanbul İl Başkanı Kabaktepe görevden alınabilir
Rektörden tepki çeken Neslican paylaşımı!
Adı rüşvet iddialarına karışan Taşkesenlioğlu'nun eski sözleri gündemde: "Hayatının mihengine 6.666 ayeti alan biriyim"