Türkiye gündemini sarsan eimza skandalının sahte diploma ağında yer alan Volkan Uçak'ın diplomasının şaibeli olduğu ortaya çıkmıştı.
Kendisini psikolog olarak tanıtan Uçak'ın aslında halı yıkamacı olduğu ve psikoloji alanında aldığı lisans ve yüksek lisan diplomalarının sahte olduğu iddia edildi.
İddialara yanıt veren Uçak halı yıkmacı olduğunu kabul ederek, "Dublin Üniversitesi'nden 2016'da online psikoloji lisans ve yüksek lisans almaya başladım" dedi.
Bahse konu olan Dublin Üniversitesi'nin bir Türk vatandaşı tarafından kurulduğu ve neredeyse tüm mezunlarının Türk olduğu ortaya çıktı.
Skandalda adı geçen Dublin Üniversitesi'nin de şaibeli olduğu ortaya çıktı. Adının Dublin olmasına rağmen İrlanda ile herhangi bir bağlantısı olmayan üniversitenin Gürcistan'da olduğu, adresinin de Ankara olduğu görüldü.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, online eğitim veren üniversitenin aslında paravan olduğu ve dolandırıcılık için kurulduğunu ortaya çıkardı.
Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yapan ve paravan üniversitelerin Dublin Üniversitesi'yle sınırlı kalmadığını belirten Akdeniz, olayı şu ifadelerle anlattı:

Aslında Dublin Üniversitesi diye bir okul olmadığını belirten Akdeniz, bir Türk vatandaşının İngiltere'de kurduğu International Dublin Education LTD. isimli şirketten bahsederek şunları ifade etti:

İBB vakıfların kaynaklarını kesti, ilçe belediyeleri devreye girdi!92 izlenme
CHP mitingine katılan yurttaş: "24 yıl boyunca milli iradeden bahseden Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyorum; İstanbullu'nun oyu ile seçilen İmamoğlu neden tutsaktır?"15 izlenme
Emekli maaş zammı belli oldu53 izlenme
RTÜK'ten Akit TV'ye 'Anıtkabir' cezası175 izlenme
Şehir hastanelerinde sevk perişanlığı: İki ayrı şehir iki ayrı dram40 izlenme
Özgür Özel Ordu'da açıkladı: "Akla hayale gelmeyen yolsuzluk yapmışlar"14 izlenme
Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!45 izlenme
Erdoğan'a 'belgeli' Tank Palet Fabrikası cevabı! "Halkı ahmak yerine koymak değilse nedir?"105 izlenme
Refah kaybında ilk 3’e girdik: İç savaş yaşanan Suriye’yi ve krizdeki Lübnanı’ı bile geride bıraktık!
Skandal üstüne skandal! Soylu ve Kurum kayyumun hediyelerini kendileri seçmiş!
"Araba sevdası"nın sonu mu geldi?
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: "Hırsızlık Türkiye'nin bir numaralı suçu"