Sayıştay’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre; Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılında 10 milyar 211 milyon 680 bin TL harcadı.
Harcamaların yüzde 81.2’lik gibi büyük kısmı 8 milyar 296 milyon 492 bin TL ile personele gitti.Geçici geçici ve sözleşmeli personel kaynaklı 121 bin TL ödenek üstü harcama yapıldı. Başkanlık, “Sosyal güvenlik primi ödemeleri gecikme cezası ve zamları” başlığı altında 481 bin TL harcadı. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 42 milyon 157 bin TL, yurtdışına 781 bin TL transfer yaptı.
REKLAMA 2 MİLYON HARCANDI
Başkanlık, kırtasiye malzemeleri için 7 milyon 640 bin TL, yakıt için 23 milyon 648 bin TL, giyecek, mefruşat ve tuhafiye malzemeleri için 1 milyon 752 bin TL, yiyecek için 21 milyon 665 bin TL, içecek için 1 milyon 613 bin TL harcadı. “Spor malzemesi grubu” başlığı altında 10 bin TL, temsil ve tanıtma giderlerine 2 milyon 557 bin TL harcama yaptı.
2.2 MİLYONLUK FAİZ GELİRİ
Geçtiğimiz yıl çalışan maaşlarının faizsiz bankalar aracılığıyla ödenmesi için talimat veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinde 2.2 milyon TL'lik faiz gelirinin olması dikkat çekti. Diyanet'in Faaliyet Sonuçları Tablosu'nda 259 bin TL, Döner Sermaye İşletmesi Bilançosu'nda da 1 milyon 937 bin TL faiz geliri yer aldı.
(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/sayistayraporudiyanet10milyarliratukettih48858.html
AKP’liler tam kapanma öncesi lebalep temel atma töreni yapmış!63 izlenme
Emeklilerin bayramı buruk geçiyor: "Eskiden öğrenci okuttuğum halde birikim yapabiliyordum, ev, araba alabiliyordum. Şimdi torunlarımı giydiremedim"29 izlenme
Mustafa Kemal'in ordusuna 'eşek' diyen Akit Müdürü'nü sopalarla dövdüler: İşte son hali318 izlenme
İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yurt içi ve yurt dışı 'ücretsiz konuşma' için telefon kartı ihalesi açmış !727 izlenme
TDK, kurucusu Atatürk'ü ve emanetlerini sildi!128 izlenme
AKP’lilerin 500 bin liralık gezisini belediye ödemiş!30 izlenme
AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok İstiklal Marşı’nı yanlış okudu, AKP’nin sanatçısı Sinan Akçıl da kurtaramadı28 izlenme
Serdar Görel Atatürk tüccarlığı yapmaya devam ediyor! Buna dur diyen yok mu?20 izlenme