Sayıştay’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu’na göre; Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılında 10 milyar 211 milyon 680 bin TL harcadı.
Harcamaların yüzde 81.2’lik gibi büyük kısmı 8 milyar 296 milyon 492 bin TL ile personele gitti.Geçici geçici ve sözleşmeli personel kaynaklı 121 bin TL ödenek üstü harcama yapıldı. Başkanlık, “Sosyal güvenlik primi ödemeleri gecikme cezası ve zamları” başlığı altında 481 bin TL harcadı. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 42 milyon 157 bin TL, yurtdışına 781 bin TL transfer yaptı.
REKLAMA 2 MİLYON HARCANDI
Başkanlık, kırtasiye malzemeleri için 7 milyon 640 bin TL, yakıt için 23 milyon 648 bin TL, giyecek, mefruşat ve tuhafiye malzemeleri için 1 milyon 752 bin TL, yiyecek için 21 milyon 665 bin TL, içecek için 1 milyon 613 bin TL harcadı. “Spor malzemesi grubu” başlığı altında 10 bin TL, temsil ve tanıtma giderlerine 2 milyon 557 bin TL harcama yaptı.
2.2 MİLYONLUK FAİZ GELİRİ
Geçtiğimiz yıl çalışan maaşlarının faizsiz bankalar aracılığıyla ödenmesi için talimat veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinde 2.2 milyon TL'lik faiz gelirinin olması dikkat çekti. Diyanet'in Faaliyet Sonuçları Tablosu'nda 259 bin TL, Döner Sermaye İşletmesi Bilançosu'nda da 1 milyon 937 bin TL faiz geliri yer aldı.
(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/sayistayraporudiyanet10milyarliratukettih48858.html
Yargının içler acısı hali: Sedef Kabaş davasında neler yaşandı?160 izlenme
Soylu'nun kadrolarını mı temizliyor? Ali Yerlikaya merak edilen soruyu yanıtladı22 izlenme
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hastaneye kaldırıldı: Uzun süre sonra ilk görüntü17 izlenme
Kaymakam numarası yapan kadın, Haydarpaşa Eğ. ve Arş. Hastanesi´nde sağlık personeline tehdit ve küfürler savurdu !581 izlenme
AKP asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı!83 izlenme
PTT ve e-Devlet'ten sonra maskenin yeni adresi belli oldu166 izlenme
Memur maaşları ve işçi maaşları mart ayından sonra düşecek!385 izlenme
Kiev bölgesinde bin 200’den fazla ceset bulundu!33 izlenme