Beylikdüzü’nde içerisinde Azerbaycanlı mafya babasının yeğeninin de bulunduğu araç kimliği belirsiz kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu. Saldırıda araçta bulunan emekli polis memuru hayatını kaybederken, Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakaplı Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov’un yeğeni Magamet Kurbanovi ve diğer iki kişi yaralandı.
Olay, dün gece saat 22:30 sıralarında Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. 2020 yılında Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov’un yeğeni Magamet Kurbanovi, emekli polis memurları Yılmaz Demir, Mehmet Acermen ve Gürcistan uyruklu İsrafil Orujov’un bulunduğu seyir halindeki otomobil, kimliği belirsiz şahıslarca kullanılan başka bir araç tarafından takip edildi. Bir süre sonra şahıslar, giden otomobilin yanına gelerek araca yandan defalarca ateş etmeye başladı. Kurşun yağmuruna tutulan ve 19 merminin isabet ettiği araç yol ortasındaki trafik levha direğine çarparak durabildi. Kaza sonrası saldırganlar otomobilin ilerisine gidip durarak uzaktan bir süre daha araçtakilere ateş etmeye devam etti. Daha sonra şüpheliler, araçları ile olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.
Kurşunların hedefi olan araçtaki bir emekli polis Yılmaz Demir hayatını kaybederken Kurbanovi, Acermen ve Orujov yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybeden emekli polis Yılmaz Demir’in cenazesi ise ambulansa bindirilerek Adli Tıp Morgu’na götürüldü. Saldırıda etrafa saçılan yirminin üzerinde mermi kovanı bulunurken mermilerden biri cadde üzerindeki bir işyerinin önünde park halindeki aracın camına isabet etti. Polis ekipleri caddeye emniyet şeridi çekerek yolu bir süre kapatırken olay yeri inceleme ekipleri ise çalışma yaptı. Emniyet güçlerinin konu ile ilgili soruşturması ise devam ediyor.
Ünlü mafya lideri Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov Antalya’da 2020 yılında bir otelde yemek yediği arkadaşı tarafından başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü. Kaçan cinayet şüphelisi ise Denizli Antalya karayolunda yakalanmıştı.
Nadir Salifov’un, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki meyve sebze ithalat pazarını kontrolünde bulunduran ‘Lotu Quli’ mafyasının liderliğini yapıyordu. Azerbaycan’da cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye’ye gelen ve 2018 yılında yakalanarak sınır dışı edilen Nadir Salifov’un, daha sonra yasa dışı yollardan tekrar Türkiye’ye giriş yaptığı ve uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öğrenildi.

Nadir Salifov ile Sedat Peker
İddialara göre Nadir Salifov, Sedat Peker ve çevresi tarafından Palmali Holding'in sahibi Mübariz Mansimov’a suikast düzenlememesi üzerine ikna edilmişti. Aradan geçen 2 yılda Salifov uzun seneler yakınında olan koruması tarafından Antalya’da otelde öldürülmüştü. 2020 yılında öldürülen Salifov’un yakın korumasının ise düşman suç örgütü Rövşan Canıyev’in adamlarıyla irtibatta olduğu ortaya çıkmıştı.
Salifov’un ölümünden 2 yıl sonra ise yine Türkiye’de sokak ortasında Canıyev’in adamlarından Gasımov kurşuna dizilmişti.
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
Samsun'da Onur Anıtı'na saldıranlar için istenen ceza belli oldu!33 izlenme
Manowar'dan Türkçe kutlama: "Bu yıl Cumhuriyetinin 100’üncü yılı. Ulu Önder Atatürk’ün sizlere mirası kutlu ve mutlu olsun"33 izlenme
Uzaya gitmeden önce esnaf kendi sorunlarının çözülmesini bekliyor41 izlenme
Metin Feyzioğlu elçilikte Atatürk düşmanını ağırladı!39 izlenme
Nedim Türkmen ve ailesi yangında yaşamını yitirdi83 izlenme
Seçim yenilgisini hazmedemeyen şeriatçı şahıs, Erdoğan'a fena salladı 'Beni dellendirme Tayyip !'234 izlenme
Rutkay Aziz: Türkiye şundan kurtulmalı...203 izlenme
Ekrem İmamoğlu’na ‘Kanal İstanbul’ soruşturması!84 izlenme
Üniversitelerde tehlikeli tırmanışın ilk işareti duvarlarda
AKP'li Yusuf Yılmaz, Çorum'daki "torpil" iddialarına böyle yanıt verdi: "Böyle küçük ayrıntılara takılmayın. Çorum resmin büyüğüne baksın. İşe alındığı söylenen çocuklar da muhtaç"
Ford, Türkiye'den ABD'ye yasa dışı araç ithalatıyla ilgili davada 365 milyon dolar para cezasına çarptırıldı
Kaç doktor istifa etti? Bakan açıkladı...