Yeni yıla sayılı günler kala sigara ve alkollü içkiler dahil birçok kalem grubuna zam beklentisi yeniden gündeme geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, mevcut tabloya bakıldığında sigaraya paket başına yaklaşık 5 TL, alkollü içkilere ise yüzde 15 ila 20 arasında artış beklediklerini söyledi.

Yeni yıla girilirken temel tüketim ürünlerinden enerjiye kadar birçok kalemde fiyat artışı beklenirken, sigara ve alkoldeki olası zamlar da vergi politikalarının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere vergi oranları ile artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin fiyatlara doğrudan yansıtılması bekleniyor.
ÖTV oranlarının henüz netleşmediğini ifade eden Dündar, zamların kesinleşmesi için resmi açıklamaların beklendiğini ifade etti.

Dündar, “ÖTV oranları açıklandıktan sonra daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında alkollü içkilerde yüzde 15 ila 20 arasında, sigarada ise paket başına en fazla 5 TL civarında bir artış gündemde” açıklamasında bulundu.
Sözcü
İranlıya, 2 milyon metrekare arsa 22 milyona satıldı!1584 izlenme
ABD’deki davanın FETÖ’cü tanığı: FBI bana 50 bin dolar verdi205 izlenme
Bir gecede 700 ürünün fiyatı değişti35 izlenme
Tanju Özcan'dan Yerlikaya'ya 'rapor' tepkisi18 izlenme
Türkiye’de hiçbir güzellik cezasız kalmıyor99 izlenme
İki genç çırpına çırpına can verdi, herkes kendini aklama derdine düştü22 izlenme
Tasarruf paketi Şimşek'in yardımcılarını da vuracak31 izlenme
Fahrettin Altun şikâyet etti, 80 yaşındaki kadının evini polis bastı!99 izlenme
TÜİK masal anlatıyor emekli can çekişiyor: 61 yaşındaki kalp hastası vatandaşı hamallığa mahkum ettiler!
AKP’den Danıştay’a ‘Andımız’ tepkisi!
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk açıkladı: Bizi kıskanan İngiltere enflasyon karşısında her vatandaşına ne kadar para dağıtacak?
Barış Yarkadaş CHP hakkındaki iddialarında Nagehan Alçı ve Cem Küçük'ü bile ikna edemedi!