Samsun Tabip Odası Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Murat Erkan, salgınla mücadele edildiği günümüzde hastanelerde ameliyatların durdurulmuş olmasının yurttaşı mağdur ettiğini belirterek acil planlama yapılması çağrısı yaptı.
Erkan, “Bu durum ileride toplum sağlığı anlamında ciddi sorunları beraberinde getirecek. Sorumluları Tabip Odası Başkanı olarak uyarıyorum. Vatandaşın sağlık hakkı kendisine tanınmalı” dedi.
Cumhuriyet’e konu hakkında bilgi veren Erkan, “Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ve Gazi Hastanesi, pandemi hastanesi ilan edildi. Ameliyat olacak vatandaş mecbur özel hastaneye giderek tedavi oluyor. Vatandaş zaten zorda. Bir de maliyetle karşılaşıyor. Samsun’da pandemi ile mücadelede bir plansızlık var. Bu durum sorumlular tarafından göz önünde bulundurulmalı” diye konuştu.
Koronavirüsle kıyasasıya mücadele edildiği günümüzde yetkililer tarafından yapılan “Salgını kontrol altına aldık, bitiyor” tarzındaki söylemlerin çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Tabip Odası Başkanı Erkan şunları kaydetti:
“Kurallar koyuluyor güzel. Ancak ‘salgını kontrol altına aldık, sönüyor’ tarzındaki açıklamalar çok tehlikelidir. Vatandaşlarımız bu tür söylemler üzerine rahat davranabiliyor. Bu bir salgındır. Tüm dünyada nasıl mücadele ediliyorsa, o şekilde mücadele edilmeli. Samsun’da mesela koronavirüsü vatandaşların dikkate almadıklarını görüyorum. Samsun Valisi, radikal kararlar almalı. Kendisine çağrı yapıyorum.”
Kaymakam'dan vatandaşa terbiyesizce sözler! 'İndir şu arka ayaklarını!'64 izlenme
Devlet bir zamanlar böyle güzel yönetilirdi: Ecevit tarifeli uçakta yandaş değil bütün gazetecilerle beraber uçmuştu!42 izlenme
AFAD 5 deprem cihazı ihalesini 'pahalı' diye iptal etmiş35 izlenme
Menajer Ayşe Barım cezaevinden çıktı! İşte ilk görüntü6 izlenme
Türkiye'ye dönen gurbetçi bin pişman! "Hata yaptığımızı anladık, kendimizi kandırmışız. Almanya'da ekmeğin pahalandığını görmedik. Burada yaşayan insanlara ben acıyorum"31 izlenme
THY'nin yüzde 5'i bakın kimin oldu?137 izlenme
Domates, toplama maliyetini bile karşılamayınca tarlasını sürmek zorunda kaldı20 izlenme
Ekonomist Murat Muratoğlu: "Kilosu 3 dolara et ithal edip 500 liraya satıyoruz acayip bir rant var"36 izlenme
Yeni Akit'te İhsan Şenocak'tan nefret çağrısı! "Bir Müslümanın Allah-u Teala'nın huzuruna götüreceği en büyük ameli CHP'ye düşmanlıktır"
İlçede 30 gündür corona vakası yok, hasta sayısı sıfırlandı!
İtalyan devi Türkiye'den ayrılıyor! Hisselerini devretti
Suriye’de Türkiye destekli örgüt liderleri lüks içinde yaşıyor!