İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, beraberinde 2 avukatla birlikte Londra'da BAE Büyükelçiliği'ne giderek BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan'a bir mektup bıraktı.
Mektupta, Sedat Peker'e uygulanan dijital tecritin kaldırılması talep edildi. Çömez, "Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye'de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli şeyler" diyerek, Peker'in konuşması için izin istedi.
Çömez, yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyerek, "Umarız Türkiye'de hukuk olması gerektiği gibi işler ve Sedat Peker eğer kendisi ile ilgili davalarda hesap vermesi gereken şeyler varsa verir ya da hukukun gereği neyse o yapılır ama sahip olduğu bilgileri, Türkiye ve Türk devleti alır kullanır" dedi.
Sedat Peker, uzun bir süre BAE'de Youtube üzerinden videolar yayınlamış, o videolarda siyasetmafya ilişkilerine ilişkin önemli iddialar ortaya atmıştı.
İddiaların hiçbiri yalanlanmazken, birçoğu bağımsız gazetecilerin araştırmaları ya da tanık ifadeleriyle doğrulanmıştı. Peker, video yayınlamaya geçen yaz son verse de Twitter mesajları ya da çevresindekilerin paylaşımlarıyla ifşalarına devam etti.
Bu süreçte Türkiye ve BAE istihbaratlarının görüşme halinde oldukları belirtilmiş ve iki ülke normalleşmesinde Peker'e mutlak tecrit uygulanmasının pazarlık unsurlarından biri olduğu öne sürülmüştü. Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BAE'ye gitmiş, Peker ise sözkonusu ziyarette kendisinin iadesine ilişkin talebin ele alındığını söylemişti.
KAYNAK: halktv.com.tr
Şahan Gökbakar’dan Tamer Karadağlı’ya gönderme: “İnsan şaşırıyor ve resmen bunlar karşısında ‘babababa’ diyesim geliyor”44 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme27 izlenme
'Menemen Endeksi' aldı başını gidiyor: "Ucuz bir şeyler yapalım" deyince akla geliyordu, artık o da hayal oldu!9 izlenme
Hani sınırlar çok iyi korunuyordu? Suriyeliler sınırdan oluk oluk böyle geçtiler!60 izlenme
Durmuş Yılmaz Bilal Erdoğan'ın kulağını çekti: "Hangi işte helalinden kazanıp servet edindin?"14 izlenme
Rusya doğalgazı kesti, Avrupa’da kriz korkusu büyüyor29 izlenme
Binlerce işçi Kartal'a akın etti: "Geçinmek istiyoruz"50 izlenme
Bakanlıktan halkı mağdur eden talimat: Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsleri Esenboğa Havalimanı'na alınmadı34 izlenme