Almanya’daki BioNTech firmalarında Şahin ve Türeci’nin, Covid19 virüsüne karşı geliştirdikleri aşının yüzde 90’ın üzerinde bağışıklık sağladığı yönündeki haberlerin ardından Türkiye’nin bu aşıdan edinip edinemeyeceği gündeme geldi. Üretilecek aşının büyük bölümünün ABD tarafından daha önce alınmış olması nedeniyle diğer ülkelere verilip verilemeyeceği de tartışıldı.
Başta ABD olmak üzere aşıdan edinmek isteyen ülkeler Pfizer firmasına başvurmaya başladı. Denemeleri Türkiye’de de yapılan aşının ülkemizde kullanılıp kullanılmayacağı ise son dönemde netleşti. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyu Pfizer firması yerine doğrudan BioNTec ile görüştüğü ortaya çıktı. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre Şahin ve Türeci üretilecek aşı için iki ülke konusunda hassas davrandı. Türkiye ve Almanya’ya verilecek aşı için görüşmeleri Pfizer’ın değil BioNTech’in yürütmesi kararlaştırıldı. Şahin ve Türeci’nin bu iki ülkeye ayrıcalık tanıdıkları kaydedildi.
Şahin ve Türeci’nin doğdukları ülke olan Türkiye ve yaşadıkları ülke Almanya’ya verebilecekleri doz sayısının önümüzdeki dönemde yapılacak görüşmelere göre belirlenmesi bekleniyor. Pfizer, aşı için diğer ülkelerle çalışmalara ilişkin görüşmeleri yürütürken Türkiye ve Almanya ile yapılan görüşmelere dahil olmuyor.
'FETÖ ile mücadeleye biraz ara verelim, seçimi kazanalım, sonra bakarız belki'125 izlenme
Kamu ihalelerinde adres değişmiyor18 izlenme
Diyanet’in cuma bağışları eskort kadınlara gitmiş!11 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları tek tek açıkladı! "Alenen sistematik yolsuzluk yapılıyor"149 izlenme
Balyoz kumpası ile tutuklanan komutan İstihbarat Daire Başkanı oldu33 izlenme
Emekli vatandaşın ekonomi isyanı: "Düşündükçe çıldırıyorum. Kadınları kötü yola sürüklüyorlar"34 izlenme
'Sedat Peker, on binlerce aileye Ramazan kolisi hazırladı'71 izlenme
Promosyon ihalesine canlı yayın yasağı93 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: "Aylık 330 liralık destek başlıyor"
Damadın kafasına yumurta kırdılar, üzerine etek giydirdiler ve onunla oynadılar.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hizmet ettiği ülkeye gömüldü! Cenzeye giden bazı FETÖ'cüler yüzünü sakladı
Yazık yazık! Suriye'den bile patates ithal ediyoruz!