Dünya genelinde 150 binden fazla corona virüs vakası görüldü, 5 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Altı vakanın görüldüğü Türkiye’de salgına karşı önlemler alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönenlere “14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri” uyarısında bulundu.

(FOTO: Twitter / @AkKadinDarica
Ancak bazı şehirlerde belediye başkanları ve bazı parti teşkilatları, umreden dönenlerin evlerine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulunuyor.

FOTO: Twitter / @senersogut
Kocaeli’de umreden dönen bir iş insanı ziyaret eden Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gelen tepkiler üzerine “Arkadaşlar beş gün önceki ziyaretim bu, Nevzat Bey umreden geleli 25 gün oldu. Gecikmiş bir ziyaret bu” diyerek, kendisini savundu.

(FOTO: Twitter /@cayelibeltr)
Rize’de Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi de umreden dönen bir vatandaşı evinde ziyaret ederek, fotoğrafını paylaştı.

(FOTO: Twitter / @ZeynelGolgeli)
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, umreden dönen bir dava arkadaşını ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

(FOTO: Twitter / myumusAK1)
Hatay’da AKP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak ve beraberindeki grup, umreden dönen bir vatandaşın evine “Allah kabul etsin” ziyaretinde bulundu.
Mansur Yavaş, Köy Evleri Projesi'ni başlatıyor92 izlenme
Cani abi kız kardeşini darp edip üzerine kaynar su döktü: Görüntüler infial yarattı120 izlenme
Minguzzi'nin katilleri en geç 30 yaşında serbest kalacak!8 izlenme
Muhalefetin memurlarla ilgili önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi33 izlenme
Şirketler şalter indiriyor: İcra dosyaları patladı22 izlenme
"Sağlık sistemi çöktü, vatandaş ölüme terk edildi"32 izlenme
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 46’ıncı yıldönümü123 izlenme
Gazeteci Sedef Kabaş’a istenen ceza belli oldu43 izlenme