Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından, maaşlara yüzde 24,73 zam yapılacağı kesinleşti. Ancak emekliler kök maaş sorununa bir çözüm bulunmasını bekliyor.
Emekli maaşları Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmesine rağmen yapılan eşitleme 10 bin TL’yi yükseltmemişti. Emekliler ise kök maaş sorununu çözülmesini bekliyor.
Emeklinin ham maaşı olarak adlandırılan kök maaş hesaplamasında aylık bağlama oranı katsayısının düşürülmesi ile maaşlar arasında farklar oluşmasına ve 10 bin TL’ni altında kök maaşlarını oluşmasının ana sebebi oluyor.
Emekliler ise maaşlarına yapılacak olan zamdan kök maaştan dolayı yansımayacağını ifade ediyor. Kök maaşı 8 bin TL olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamda maaşı 9 bin 978 TL’ye gelecek. Bu kapsamda 10 bin TL en düşük emekli maaşının altında kalacak.

Yandaş gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin edindiği kulis bilgisini paylaşarak, o tarihte bir zam daha geleceğini açıkladı.
Soruna uzman kişilerden de değerlendirmeler geliyor. Soruna ilişkin bir değerlendirme de Cem Küçük'ten geldi. Küçük, kök maaş sorununa ilişkin en düşük emekli maaşıyla ilgili tarih vererek bir zammın daha geleceğini duyurdu.
Küçük, “En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir. 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapacaklar. Ancak şu anda en karanlık andayız” dite konuştu.
halktv.com.tr
CHP'li Belediye 'Gıda Tanzim Noktası' inşa edecek19 izlenme
Bahçeli 'TTB kapatılsın' deyince, vatandaşlar yanıt verdi! #MHPKapatılsın161 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında 600 bin baş besilik sığır ithal edecek27 izlenme
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer "Devletin bankaları bize kredi vermiyor"380 izlenme
Sektör temsilcileri tarih verdi! Kırmızı ete zam yolda!43 izlenme
8 ayda 3 bin müteahhit havlu attı40 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan ’25 milyonluk satış’ iddialarına yanıt70 izlenme
Deklarasyon yayınladığı için AKP'den ihraç edilen Fuat Geçen "Bu iktidar döneminde yolsuzluk kültür oldu!"692 izlenme
İstanbul'da ev sahibine kızan Suriyeliler 2 evi kundakladı!
İktidardaki İskoçya Ulusal Partisi ülkenin bir sonraki lideri olarak Hamza Yusuf'u seçti
Bir inat uğruna 142 bin hektar orman yok oldu!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan'ın şikâyetinde dikkat çeken ifadeler! 'Tek başına bu suçu işleyemez'