Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son dönemde artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarına karşı toplumsal farkındalık yaratmak için, ‘Kadına Şiddete Hayır’ kampanyası başlattı ve bu kapsamda “Turuncu maske” üretimine geçti.
Pandemi sürecinde işsiz kalan terziler için Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan atölyede dikilen turuncu renkli maskeler toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla erkek vatandaşlara dağıtıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen projeye Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.
KADIN TERZİLERİN ELİNDEN ÇIKTI
Uluslararası Demokrasi Enstitüsü'nün haziran ayında düzenlediği ‘Covid19 Liderler Buluşuyor Zirvesi’ne dünya belediyeleri ile birlikte katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddet konusunda “Turuncu Maske” projesiyle farkındalık kampanyasına da katkı verdi.

FOTO: SÖZCÜ
Kadın Danışma Merkezi tarafından yürütülen turuncu maske projesi ile dünyanın dikkatini çeken Büyükşehir Belediyesi, maskelerin üretiminde de kadın terzilerle çalıştı.
Pandemi sürecinde işsiz kalan terziler için Kuzey Yıldızı Gençlik Merkezi'nde kurulan atölyede istihdam edilen kadın terziler tarafından dikilen turuncu maskeler, Başkent'te erkek vatandaşlara dağıtıldı.
Kuzey Yıldızı Maske Atölyesinde turuncu maskeleri diken terzilerden Filiz Dügeroğlu “Türkiye’de kadına şiddet çok fazla ve artık dursun istiyoruz. Şiddete hayır diyoruz” dedi.

FOTO: SÖZCÜ
KIZILAY'DA DAĞITILDI
Başkent'te toplumsal farkındalık sağlamak amacıyla ‘kadına şiddete hayır’ demek için üretilen 5 bin adet turuncu maske dağıtımı yapıldı.
Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Kadın Danışma Merkezi çalışanları tarafından dağıtılan turuncu maskeleri takan erkek vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin farkındalık kampanyasına katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/baskenttenkadinasiddetekarsiyukselenyanitturuncumaske5963259/
Mikrofon açık kaldı parti içerisindeki kavga ortaya çıktı! AKP MKYK Üyesi, iftar programına katılmayan AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e dangalak dedi!74 izlenme
Rabia işareti güncellendi 40 oldu: Bilin bakalım neyi anlatıyor?48 izlenme
İBB'den 80 bin eve kira desteği: Şartlar belli oldu18 izlenme
Soyer’den ‘fotoğrafımı kaldırın çocuklarınızın resimlerini asın’ mesajı82 izlenme
Onlar dünyayı geziyor, bizim emekliler iş arıyor!125 izlenme
BAE Sedat Peker için AKP'ye ne söz verdi! Sedat Peker'i iade etmeye mi hazırlanıyorlar?64 izlenme
Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na, Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış atandı!80 izlenme
Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Toplam vaka sayısı 236.112'ye, can kaybı da 5.784'e yükseldi!98 izlenme
İkinci el otomobilden kredi kartı limitine... AKP'den haraç vergisi geliyor
AKP'li Gelibolu Belediye Başkanı hakkında skandal iddia! "Telefonu açar açmaz şehit ve gazilere küfür etti"
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığı tepkisi
İsmailağa Cemaati Afganistan'a giderek Taliban'ın elini öptü! Taliban Diyarbakır'a gelip, sözde Kürdistan'a destek vermişti