Yurter Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TÜRKEN Vakfı’nın 2020 yılında Suudi Arabistan’daki İslam Kalkınma Bankası’ndan 35 milyon dolar borç aldığını kaydetti.
Özcan, konuyla ilgili bazı soruları da gündeme taşıdı.
CHP’li Yurter Özcan’ın paylaşımları şöyle:
“TÜRKEN VAKFI / YENİ BELGELER: Senelerdir sorularımıza cevap veremeyen yetkililere bugün de yeni sorularımız var.
1) Suudi Arabistan’daki İslam Kalkınma Bankası’ndan Haziran 2020’de niçin 35 MİLYON DOLAR borç aldınız?
2) New York’ta gökdelen yaptığınız arsayı nakit aldınız. Yıllık %5 faiz ödenecek bu 35 milyon dolar ne için kullanılacak? Taksitler için Türkiye'nin kaynakları mı heba edilecek?
3) 20142020 arasında topladığınız 67 milyon dolar bağışa ek olarak son 2 senede ne kadar topladınız?”
Suudi Arabistan hükûmetine muhalif konumdaki Suudi gazeteci ve köşe yazarı Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018'de, Suudi Arabistan'ın İstanbul, Türkiye'deki başkonsolosluğunda, Suudi Arabistan hükûmeti ajanları tarafından düzenlenen bir suikast sonucu öldürüldü.
Bu suikast Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri derinden sarstı. Ankara, Suudi yöneticileri cinayetin arkasında olmakla suçladı. Suudiler ise Ankara’ya sert tepki gösterdi.
İki ülke arasındaki ilişkiler bu sene atılan adımlarla normalleşme sürecine girdi.
TÜRKEN Vakfı’nın Suudi Arabistan ve Türkiye ilişkilerinin dip seviyede olduğu dönemde Suudi Arabistan’daki bankadan kredi çekmesi dikkat çekti.
Gerçek Gündem
MHP’li belediye: AKP döneminden 30 yolsuzluğu tespit ettik!104 izlenme
Adıyamanlıların 'Menzil Tarikatı' isyanı ! 'Topraklarımız gasp ediliyor'318 izlenme
Uzel Traktör Fabrikası ihalesi feshedildi!210 izlenme
AKP’li Tevfik Göksu’nun sözleri ortalığı karıştırdı! CHP’li üyeler tepki olarak İBB oturumunu terk etti!63 izlenme
Avrupalı sosyalistlerden 'İmamoğlu' adımı: Cesaret ödülüne aday gösterdiler14 izlenme
Doğuş Çay Bor şeker fabrikasına en yüksek teklifi verdi!548 izlenme
Eski CIA danışmanı Henri Barkey: "O gece Kavala ile değil, tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim"44 izlenme
Yeni Akit, Cumhuriyet değerlerini hedef aldı!37 izlenme
30 Kasım'da dönmeleri gerekiyordu: Türkiye'de 11 yabancı uyruklunun hapisten 'izinli' çıkıp bir daha geri dönmediği iddia edildi
Memleketimizi dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız ! Yapar mıyız ? 'Hayıııır' :))
DEM Cumhuriyet'in kurucularına dil uzattı, CHP sessizliğini bozdu
Lokantacılar isyanda: Bıçak kemiğe dayandı!