Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD merkezli televizyon kanalı CNN'de Fareed Zakaria'nın sunduğu GPS programına röportaj verdi. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereye hazır olduğunu belirterek şöyle konuştu:
* Putin ile müzakere etmeye hazırım. 2 yıldır hazırdım. Müzakereler olmadan da bu savaşın son bulacağını düşünmüyorum. Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa bu şansı değerlendirmemiz gerekiyor. Her gün masum insanları kaybediyoruz. Rus güçleri bizi yok etmeye, öldürmeye geldi. Ne yazık ki onurumuz canları kurtaramayacak. Dolayısıyla, Putin ile görüşme imkanına sahip olmak için herhangi bir formatı ve şansı kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu girişimler başarısız olursa bir üçüncü Dünya Savaşı olacağı anlamına gelir.
“ÜLKEM İÇNİ HALKIM İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ ALMAK İSTİYORUM”
Ukrayna'nın NATO üyesi olması durumunda Rusya'nın kendilerine saldıramayacağına savunan Zelenskiy, “NATO üyesi olsaydık, savaş çıkmazdı. Ülkem için halkım için güvenlik garantileri almak istiyorum. Savaşın başlamasından bu yana NATO’nun sağladığı yardımlar için minnettarız. NATO üyeleri bizi ittifakta görmeye hazırsa, bunu hemen yapsın. Çünkü masum insanlar her gün ölüyor. Fakat insanlarımızın hayatlarını korumaya hazır değilseniz, bizi anlamadığımız bu şüpheli durumda görmek istiyorsanız, bizi kabul edip edemeyeceğinizi bilmiyorsanız da bizi bu arafta kalmaya zorlayamazsınız” dedi.
“PUTİN’İN BU AÇIKLAMALARINI CİDDİYE ALAMAYACAĞIM”
Putin'in Ukrayna hükümetinin neoNazilerle dolu olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Zelenskiy, “Putin’in bu açıklamalarını ciddiye alamayacağım. İnsanlar dışında hiçbir şeyden korkmuyorum. Ama Putin bu ifadesinde ciddiyse çok korkunç adımlar atabilir. Çünkü bu onun için bir oyun olmadığı anlamına gelir. Buna gerçekten inanıyor demektir. O zaman ona karşı savaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizde neoNazi işaretleri görürse, hırsları uğruna, görevi uğruna başka neler yapabileceğine dair birçok soru ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Askeri alan parsel parsel ihalesiz verildi!71 izlenme
Bu sefer Irak'tan geliyorlar! Akın akın gelip sınırımızı rahatça geçen istilacılara kim dur diyecek?28 izlenme
MASAK'ın E-Tebligat Göndereceği Kurumlar Arttı39 izlenme
Arkadaşları ölünce "ayırmadı" diye genci katlettiler32 izlenme
Barış Terkoğlu: ''Üzgünüm ama Sedat Peker haklı çıktı''83 izlenme
AKP Manisa-Yunusemre Belediye başkan adayı Mehmet Çerçi, telefondan bakarak İstiklal Marşını okumaya çalışırken telefonu çaldı !792 izlenme
Salihli Çapaklı köyünde kurulmak istenen Biyogaz Enerji Santrali'ne hayır diyen köylülere jandarmadan acımasız müdahale!113 izlenme
Binali Yıldırım'ın yakın arkadaşına milyon dolarlık 'Oruç Reis' ihalesi!121 izlenme
Tarihe geçen görevlendirme! Radyo Televizyon Sinema mezunu Yiğitbaşı'na 'Jandarma' sorumluluğu...
Hatay'da depremzedeler sokağa indi 'Hakkımızı helal etmiyoruz' sloganları sokakları inletti!
Konya’da vahşet! Kürekle vura vura öldürdü
Mansur Yavaş kötü haberi duyurdu! "Kaybettik"